Arnolds werk draait volledig om de bitcoin: ‘Ik heb geen voorspelbare baan’

Interview
Hoeveel komt er maandelijks in en hoeveel gaat eruit? En welke rol spelen idealen daarbij? De van oorsprong uit IJsselmuiden afkomstige Arnold Hubach (25) is digitale nomade en komt rond door te schrijven over bitcoin. ‘Tijd is het meest schaarse wat er is. Daarom denk ik niet in geld, maar in tijd.’
tekst en beeld Hendrina de Graaf
vrijdag 30 september 2022 om 17:11 aangepast 3 oktober 2022 08:07
'Als ik dit leven - om wat voor reden dan ook - niet vol kan houden, kan ik me altijd nog in Nederland settelen.'
'Als ik dit leven - om wat voor reden dan ook - niet vol kan houden, kan ik me altijd nog in Nederland settelen.' beeld Hendrina de Graaf

inkomsten

‘Mijn leven ziet er anders uit dan dat van de gemiddelde Nederlander. Ik heb geen voorspelbare baan of hoge vaste lasten en reis de wereld rond. Mijn werk kan ik overal doen, dus waarom niet op een mooie plek? Je zou me ‘bitcoinexpert’ kunnen noemen, omdat al mijn werkzaamheden te maken hebben met deze digitale munt. Maandelijks komt er ongeveer 2500 euro binnen. Mijn grootste opdrachtgever is bitcoinmagazine.nl. Zij hebben een website en app met bitcoinnieuws, waarvan ik verschillende artikelen voor mijn rekening neem. Het is een vaste opdrachtgever waar ik elke maand op kan rekenen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Soraya Koendjbiharie: ‘Ik verdeel mijn inkomen over vijftien spaarpotjes’

Soraya Koendjbiharie verdeelt haar inkomsten over drie rekeningen. Niet uit zuinigheid, maar om een comfortabel leven te leiden. ‘Dankzij deze buffer heb ik nul financiële stress.’

Afbeelding

Luuk ‘zag zijn geld door de kieren wegstromen’ en maakt zijn huis nu zo duurzaam mogelijk

Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Hoe bieden ze deze prijsstijgingen het hoofd? Luuk blogt sinds 2013 over het verduurzamen van zijn huis.

Afbeelding

Hoe kun je zelf je eigen huis isoleren? ‘Dat levert een enorme besparing op’

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: wat kun je zelf doen aan de isolatie in je huis?

Afbeelding

Met een glimlach verkocht mijn opa vlees met water, want dat kostte een dubbeltje meer

De opa van Rinke Verkerk dacht dat we allemaal de sociaaleconomische ladder konden beklimmen zonder dat het ten koste van gemoedelijkheid en de natuur zou gaan. ‘De wereld is er echter niet mooier op geworden’.

Afbeelding

Stampotten zijn tijdloos en niet te verpesten. ‘De kleine toevoegingen maken het verschil’

Stamp- en stoofpotjes mogen misschien wat ouderwets klinken, ze zijn enorm populair geworden onder jongere generaties. De schrijvers van het boek Oma’s stamp- & stoofpotjes hebben vijftig stampotrecepten gebundeld.

Afbeelding

Koffiedrinken uit een kartonnen beker of een mok: wat is beter voor het milieu?

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: koffie uit een kartonnen beker of een mok?