‘Mijn Ferrari is gewoon geweldig’

Achtergrond
Auto’s zeggen iets over hun bestuurders want in de lak weerspiegelt zich het karakter van de eigenaar. Vandaag de auto-biografie van musicus Marit Broekroelofs (54).
Niek Stam
zaterdag 24 september 2022 om 04:23
De groene 2CV zoals hij er meestal bij stond.
De groene 2CV zoals hij er meestal bij stond. beeld Marit Broekroelofs

Een rondreizend musicus maakt vaak vele kilometers voor weinig inkomsten – zeker als je hoog in Drenthe woont. Voor Marit Broekroelofs – die met het Margaretha Consort door het hele land optreedt – betekende dat dus altijd in oude, goedkope autootjes rijden: ‘gebruiksvoorwerpen’. Die evenwel genoeg ruimte moesten hebben voor al die instrumentkoffers. Na jaren aanrommelen met ‘mormels, gebakjes en lijkwagens’ vond ze de ideale reispartner: de Daihatsu Feroza – door Marit steevast Ferrari genoemd. 

‘Mijn allervroegste herinneringen aan auto’s: dat ze het soms niet deden en dat me dat enorm aangreep – toen nog wel, haha. Onze overbuurman heette Pannekoek. Hij lag altijd onder zijn Volvo te sleutelen. Die sloeg slecht aan: ’s morgens vroeg ho..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Luuk ‘zag zijn geld door de kieren wegstromen’ en maakt zijn huis nu zo duurzaam mogelijk

Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Hoe bieden ze deze prijsstijgingen het hoofd? Luuk blogt sinds 2013 over het verduurzamen van zijn huis.

Afbeelding

Hoe kun je zelf je eigen huis isoleren? ‘Dat levert een enorme besparing op’

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: wat kun je zelf doen aan de isolatie in je huis?

Afbeelding

Met een glimlach verkocht mijn opa vlees met water, want dat kostte een dubbeltje meer

De opa van Rinke Verkerk dacht dat we allemaal de sociaaleconomische ladder konden beklimmen zonder dat het ten koste van gemoedelijkheid en de natuur zou gaan. ‘De wereld is er echter niet mooier op geworden’.

Afbeelding

Stampotten zijn tijdloos en niet te verpesten. ‘De kleine toevoegingen maken het verschil’

Stamp- en stoofpotjes mogen misschien wat ouderwets klinken, ze zijn enorm populair geworden onder jongere generaties. De schrijvers van het boek Oma’s stamp- & stoofpotjes hebben vijftig stampotrecepten gebundeld.

Afbeelding

Koffiedrinken uit een kartonnen beker of een mok: wat is beter voor het milieu?

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: koffie uit een kartonnen beker of een mok?

Afbeelding

‘Ik kan mijn beademing niet uitzetten.’ De energierekening komt voor Nicole extra hard aan

Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Hoe bieden ze deze prijsstijgingen het hoofd? De gestegen energiekosten leveren spanning op bij Nicole Tromp (46) uit Huissen.