‘Mijn Ferrari is gewoon geweldig’

Achtergrond
Auto’s zeggen iets over hun bestuurders want in de lak weerspiegelt zich het karakter van de eigenaar. Vandaag de auto-biografie van musicus Marit Broekroelofs (54).
Niek Stam
zaterdag 24 september 2022 om 04:23
De groene 2CV zoals hij er meestal bij stond.
De groene 2CV zoals hij er meestal bij stond. beeld Marit Broekroelofs

Een rondreizend musicus maakt vaak vele kilometers voor weinig inkomsten – zeker als je hoog in Drenthe woont. Voor Marit Broekroelofs – die met het Margaretha Consort door het hele land optreedt – betekende dat dus altijd in oude, goedkope autootjes rijden: ‘gebruiksvoorwerpen’. Die evenwel genoeg ruimte moesten hebben voor al die instrumentkoffers. Na jaren aanrommelen met ‘mormels, gebakjes en lijkwagens’ vond ze de ideale reispartner: de Daihatsu Feroza – door Marit steevast Ferrari genoemd. 

‘Mijn allervroegste herinneringen aan auto’s: dat ze het soms niet deden en dat me dat enorm aangreep – toen nog wel, haha. Onze overbuurman heette Pannekoek. Hij lag altijd onder zijn Volvo te sleutelen. Die sloeg slecht aan: ’s morgens vroeg ho..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zelfstandig ondernemerschap is leren balanceren: 'De klant is koning, maar de zzp'er is minister-president'

Toen Marthe Walter (30) zes jaar geleden zzp'er werd, wist zij niet goed waar ze aan begon. Dat is nu wel anders. Ze schreef er een boek over.

Afbeelding

Zo houd je je voornemens voor een gezonder eetpatroon wél vol

Ga niet rigoureus en streng diëten, maar probeer je eetpatroon stapje voor stapje te verbeteren. Drie tips van voedingsdeskundige Anke Kalisvaart om je goede voornemens langer vol te houden.

Afbeelding

Hoe maak je een goede risotto? Het verhaal van liefde, aandacht en creativiteit

Rijst en pasta mogen misschien over tafel gaan als snelle smaakdragers, voor risotto geldt een ander verhaal. De Italiaanse hap voor fijnproevers komt nauwkeurig. We vroegen het de meesters in Beesd.

Afbeelding

Hoe gaat Marcel om met geld? 'Ik heb 25.000 euro geleend om mijn praktijk te starten'

Dé manier om slim met geld om te gaan, bestaat niet. Iedereen doet het anders en daarvan kunnen we leren. Vandaag vertelt fysiotherapeut Marcel Pool. Hij houdt van kwaliteit. Dat mag volgens hem best wat kosten.

Afbeelding

Hoe onthoud je het beste al je wachtwoorden? 'Het is veiliger om ze in een schriftje te schrijven'

Dat het niet zo verstandig is je wachtwoorden op een excel-bestandje op je computer te zetten, weten de meeste mensen inmiddels wel. Maar waar laat je ze wel nu ook een online kluis kwetsbaar blijkt te zijn?

Afbeelding

Gooi restjes niet weg, maar kook ermee. En de diepvriezer is je beste vriend

Wereldwijd verspillen we iedere seconde 79 ton voedsel. Het kookboek Kook je koelkast leeg van Too good to go belooft dat in jouw huishouden geen kliekjes meer in de kliko verdwijnen.