Zijn lage energierekening zit Dick niet lekker: ‘Ik heb bij onze diaconie gepleit voor een apart potje’

Interview
Hoeveel komt er maandelijks in en hoeveel gaat eruit? En welke rol spelen idealen daarbij? Dick Gorter (63) is adviseur bij Miele, maar zijn vrouw Herma is al jarenlang chronisch ziek. ‘Het zure is dat wij extra belasting betalen omdat we eenverdiener zijn, terwijl Herma niet eens kán werken.’
Hendrina de Graaf
zaterdag 17 september 2022 om 04:22 aangepast 07:32
Dick Gorter
Dick Gorter beeld Hendrina de Graaf

inkomsten

‘Ik heb een goedbetaalde baan als adviseur bij Miele. Maandelijks komt er netto ongeveer 4500 euro binnen, waarin ik ook de bonusregeling en het vakantiegeld heb berekend. Tegenwoordig werk ik vier dagen in plaats van vijf. Mijn werkgever biedt namelijk de 80/90/100-regeling aan. Ik werk 80 procent, word voor 90 procent betaald en mijn pensioenopbouw blijft 100 procent. Dat is omdat Miele goede secundaire arbeidsvoorwaarden biedt om personeel aan zich te binden en nieuwe mensen aan te trekken. 

Dat komt goed uit, want zo heb ik een dag extra om voor mijn vrouw Herma te zorgen. Zij is na haar trouwen voor de kinderen gaan zorgen en later chronisch ziek geworden, ze heeft de neurologische ziekte ME. Daarom heeft ze nu geen recht op..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Soraya Koendjbiharie: ‘Ik verdeel mijn inkomen over vijftien spaarpotjes’

Soraya Koendjbiharie verdeelt haar inkomsten over drie rekeningen. Niet uit zuinigheid, maar om een comfortabel leven te leiden. ‘Dankzij deze buffer heb ik nul financiële stress.’

Afbeelding

Luuk ‘zag zijn geld door de kieren wegstromen’ en maakt zijn huis nu zo duurzaam mogelijk

Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Hoe bieden ze deze prijsstijgingen het hoofd? Luuk blogt sinds 2013 over het verduurzamen van zijn huis.

Afbeelding

Hoe kun je zelf je eigen huis isoleren? ‘Dat levert een enorme besparing op’

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: wat kun je zelf doen aan de isolatie in je huis?

Afbeelding

Met een glimlach verkocht mijn opa vlees met water, want dat kostte een dubbeltje meer

De opa van Rinke Verkerk dacht dat we allemaal de sociaaleconomische ladder konden beklimmen zonder dat het ten koste van gemoedelijkheid en de natuur zou gaan. ‘De wereld is er echter niet mooier op geworden’.

Afbeelding

Stampotten zijn tijdloos en niet te verpesten. ‘De kleine toevoegingen maken het verschil’

Stamp- en stoofpotjes mogen misschien wat ouderwets klinken, ze zijn enorm populair geworden onder jongere generaties. De schrijvers van het boek Oma’s stamp- & stoofpotjes hebben vijftig stampotrecepten gebundeld.

Afbeelding

Koffiedrinken uit een kartonnen beker of een mok: wat is beter voor het milieu?

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: koffie uit een kartonnen beker of een mok?