Linda: ‘De dingen die voor mij het leven leuker maken, heb ik geschrapt’

Interview
Hoeveel komt er maandelijks in en hoeveel gaat eruit? En welke rol spelen idealen daarbij? Linda de Wit (50) woont in Boskoop met een zoon van 17 en dochter van 14. Haar oudste dochter woont op zichzelf. Ze leeft van een WIA-uitkering en verschillende toeslagen. ‘De dingen die voor mij het leven leuker maken, heb ik geschrapt. Ik wil vooral dat mij kinderen normaal kunnen leven.’
Nadine Folkers
vrijdag 24 juni 2022 om 11:34 aangepast 10:07
Linda de Wit: 'Ik ben een tevreden mens en dank voor alle dingen.'
Linda de Wit: 'Ik ben een tevreden mens en dank voor alle dingen.' beeld Joost Hoving

inkomsten

‘Ik ontvang 1.150 euro in de maand van mijn WIA-uitkering. Ik werkte als logistiek planner bij een loodgietersbedrijf, maar ben volledig afgekeurd nadat ik zeven jaar geleden plotseling onwel werd. Sindsdien verwerken mijn hersenen informatie niet meer goed en kan ik niet meer goed  lezen, waardoor ik uiteindelijk moest stoppen met werken. Ook ontvang ik 557 euro kindgebonden budget per maand en 111 euro zorgtoeslag. Eens per kwartaal komt daar 642 euro kinderbijslag bij. 

De vader van de twee jongste kinderen betaalt 300 euro alimentatie per maand. Voorheen kreeg ik huurtoeslag,  maar die is gestopt, omdat ik een bedrag heb geërfd van mijn moeder, die een jaar geleden overleed. Ik word  geacht dat geld nu eerst op te e..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Soraya Koendjbiharie: ‘Ik verdeel mijn inkomen over vijftien spaarpotjes’

Soraya Koendjbiharie verdeelt haar inkomsten over drie rekeningen. Niet uit zuinigheid, maar om een comfortabel leven te leiden. ‘Dankzij deze buffer heb ik nul financiële stress.’

Afbeelding

Luuk ‘zag zijn geld door de kieren wegstromen’ en maakt zijn huis nu zo duurzaam mogelijk

Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Hoe bieden ze deze prijsstijgingen het hoofd? Luuk blogt sinds 2013 over het verduurzamen van zijn huis.

Afbeelding

Hoe kun je zelf je eigen huis isoleren? ‘Dat levert een enorme besparing op’

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: wat kun je zelf doen aan de isolatie in je huis?

Afbeelding

Met een glimlach verkocht mijn opa vlees met water, want dat kostte een dubbeltje meer

De opa van Rinke Verkerk dacht dat we allemaal de sociaaleconomische ladder konden beklimmen zonder dat het ten koste van gemoedelijkheid en de natuur zou gaan. ‘De wereld is er echter niet mooier op geworden’.

Afbeelding

Stampotten zijn tijdloos en niet te verpesten. ‘De kleine toevoegingen maken het verschil’

Stamp- en stoofpotjes mogen misschien wat ouderwets klinken, ze zijn enorm populair geworden onder jongere generaties. De schrijvers van het boek Oma’s stamp- & stoofpotjes hebben vijftig stampotrecepten gebundeld.

Afbeelding

Koffiedrinken uit een kartonnen beker of een mok: wat is beter voor het milieu?

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: koffie uit een kartonnen beker of een mok?