Koken zonder pakjes en zakjes is leuk
Je hoeft geen vegetariër te zijn om af en toe vegetarisch te eten. En dat eten hoeft niet saai of ingewikkeld te zijn. Karin Luiten maakte Vega zónder pakjes & zakjes, een dik boek vol gevarieerde recepten. Mooi voordeel van het achterwege laten van bewerkte producten is dat je precies weet wat er in de gerechten zit.
De maker van het boek is geen vegetariër, maar Karin Luiten wilde wel al langer een vegetarisch kookboek maken. Ze heeft al veel kookboeken op haar naam staan. Haar handelskenmerk is het achterwege laten van pakjes en zakjes, koken met ingrediënten waaraan makkelijk te komen is, en niet te ingewikkeld doen.
Luiten noemt pakjes en zakjes de ‘onzincreaties van de voedingsindustrie’. In het voorwoord van dit nieuwste kookboek lanceert ze een nieuwe term ‘knutselvlees’. Daarmee bedoelt ze de kant-en-klare vleesvervangers die zwaar bewerkt zijn. Ze vindt dat ‘knutselvlees’ de nieuwe pakjes & zakjes aan het worden zijn. In haar kookboek worden ze uiteraard niet gebruikt.
Een belangrijke les van Luiten bij vegetarisch koken is: ‘Het gaat niet..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .