Zo makkelijk kan het bakken op een bakplaat zijn

Achtergrond
Bakplaatgerechten zijn zowel veelzijdig als vergevingsgezind, weet de Britse foodstylist en receptenschrijver Rukmini Iyer. Met minimale inspanning en maximaal resultaat. Wie kan daar nou tegen zijn?
Hilbert Meijer
vrijdag 25 maart 2022 om 20:33
Afbeelding
beeld DAVID LOFTUS

Gerechten uit de oven hebben een groot voordeel: eten er gasten mee, dan is de keuken alweer aan kant als de deurbel gaat. De 75 ovengerechten in De makkelijke bakplaat vergen slechts tien minuten tot een kwartiertje voorbereidingstijd. Een half uur tot drie kwartier in de oven - en klaar.

In de loop der jaren werd de bakplaat het favoriete keukenattribuut van de Britse foodstylist Rukmini Iyer. Dat kwam zo: ze was in opleiding bij een toonaangevend advocatenkantoor, maar dacht de hele dag aan eten, kookte elke avond uitgebreid en maakte tijdens colleges en op het werk vooral aantekeningen over nieuwe gerechten. Daarom besloot ze het roer om te gooien. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Luuk ‘zag zijn geld door de kieren wegstromen’ en maakt zijn huis nu zo duurzaam mogelijk

Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Hoe bieden ze deze prijsstijgingen het hoofd? Luuk blogt sinds 2013 over het verduurzamen van zijn huis.

Afbeelding

Hoe kun je zelf je eigen huis isoleren? ‘Dat levert een enorme besparing op’

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: wat kun je zelf doen aan de isolatie in je huis?

Afbeelding

Met een glimlach verkocht mijn opa vlees met water, want dat kostte een dubbeltje meer

De opa van Rinke Verkerk dacht dat we allemaal de sociaaleconomische ladder konden beklimmen zonder dat het ten koste van gemoedelijkheid en de natuur zou gaan. ‘De wereld is er echter niet mooier op geworden’.

Afbeelding

Stampotten zijn tijdloos en niet te verpesten. ‘De kleine toevoegingen maken het verschil’

Stamp- en stoofpotjes mogen misschien wat ouderwets klinken, ze zijn enorm populair geworden onder jongere generaties. De schrijvers van het boek Oma’s stamp- & stoofpotjes hebben vijftig stampotrecepten gebundeld.

Afbeelding

Koffiedrinken uit een kartonnen beker of een mok: wat is beter voor het milieu?

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: koffie uit een kartonnen beker of een mok?

Afbeelding

‘Ik kan mijn beademing niet uitzetten.’ De energierekening komt voor Nicole extra hard aan

Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Hoe bieden ze deze prijsstijgingen het hoofd? De gestegen energiekosten leveren spanning op bij Nicole Tromp (46) uit Huissen.