Zo makkelijk kan het bakken op een bakplaat zijn

Achtergrond
Bakplaatgerechten zijn zowel veelzijdig als vergevingsgezind, weet de Britse foodstylist en receptenschrijver Rukmini Iyer. Met minimale inspanning en maximaal resultaat. Wie kan daar nou tegen zijn?
Hilbert Meijer
vrijdag 25 maart 2022 om 20:33
Afbeelding
beeld DAVID LOFTUS

Gerechten uit de oven hebben een groot voordeel: eten er gasten mee, dan is de keuken alweer aan kant als de deurbel gaat. De 75 ovengerechten in De makkelijke bakplaat vergen slechts tien minuten tot een kwartiertje voorbereidingstijd. Een half uur tot drie kwartier in de oven - en klaar.

In de loop der jaren werd de bakplaat het favoriete keukenattribuut van de Britse foodstylist Rukmini Iyer. Dat kwam zo: ze was in opleiding bij een toonaangevend advocatenkantoor, maar dacht de hele dag aan eten, kookte elke avond uitgebreid en maakte tijdens colleges en op het werk vooral aantekeningen over nieuwe gerechten. Daarom besloot ze het roer om te gooien. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zelfstandig ondernemerschap is leren balanceren: 'De klant is koning, maar de zzp'er is minister-president'

Toen Marthe Walter (30) zes jaar geleden zzp'er werd, wist zij niet goed waar ze aan begon. Dat is nu wel anders. Ze schreef er een boek over.

Afbeelding

Zo houd je je voornemens voor een gezonder eetpatroon wél vol

Ga niet rigoureus en streng diëten, maar probeer je eetpatroon stapje voor stapje te verbeteren. Drie tips van voedingsdeskundige Anke Kalisvaart om je goede voornemens langer vol te houden.

Afbeelding

Hoe maak je een goede risotto? Het verhaal van liefde, aandacht en creativiteit

Rijst en pasta mogen misschien over tafel gaan als snelle smaakdragers, voor risotto geldt een ander verhaal. De Italiaanse hap voor fijnproevers komt nauwkeurig. We vroegen het de meesters in Beesd.

Afbeelding

Hoe gaat Marcel om met geld? 'Ik heb 25.000 euro geleend om mijn praktijk te starten'

Dé manier om slim met geld om te gaan, bestaat niet. Iedereen doet het anders en daarvan kunnen we leren. Vandaag vertelt fysiotherapeut Marcel Pool. Hij houdt van kwaliteit. Dat mag volgens hem best wat kosten.

Afbeelding

Hoe onthoud je het beste al je wachtwoorden? 'Het is veiliger om ze in een schriftje te schrijven'

Dat het niet zo verstandig is je wachtwoorden op een excel-bestandje op je computer te zetten, weten de meeste mensen inmiddels wel. Maar waar laat je ze wel nu ook een online kluis kwetsbaar blijkt te zijn?

Afbeelding

Gooi restjes niet weg, maar kook ermee. En de diepvriezer is je beste vriend

Wereldwijd verspillen we iedere seconde 79 ton voedsel. Het kookboek Kook je koelkast leeg van Too good to go belooft dat in jouw huishouden geen kliekjes meer in de kliko verdwijnen.