De auto’s van Jos hebben zijn levens- en liefdespad mede bepaald

Reportage
Auto’s zeggen iets over hun bestuurders want in de lak weerspiegelt zich het karakter van de eigenaar. Vandaag de auto-biografie van ondernemer Jos den Hengst uit Muiderberg.
Niek Stam
vrijdag 25 maart 2022 om 19:17
Jos den Hengst voor zijn laatste, uit Duitsland geïmporteerde tweede hands Audi S4.
Jos den Hengst voor zijn laatste, uit Duitsland geïmporteerde tweede hands Audi S4. beeld Niek Stam

‘Moet ik dan praten over de patser-auto’s die ik rij?’ Dat is voor Jos den Hengst (62), ondernemer in voedingssystemen voor de zorg, even wennen. Maar bij beschouwing valt dat patsen reuze mee. Bovendien blijken de auto’s mede zijn levens- en liefdespad te hebben bepaald. Leerde hij niet via die eerste z’n eerste vriendin kennen, en met de tweede zijn vrouw Irma? Zij wurmde zich na een wintersportvakantie in Jos’ bijrijdersstoel en heeft die plek sindsdien niet meer afgestaan.

Het pittige Peugeot 205’je van toen is inmiddels ingeruild voor een reeks steeds snellere Audi’s, want: ‘Een auto moet gewoon lekker om je heen zitten.’ Niet zo gek als je - precorona - 50.000 kilometers per jaar wegtrapt. Met ritjes langs porseleinfabrieken in Tsje..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Luuk ‘zag zijn geld door de kieren wegstromen’ en maakt zijn huis nu zo duurzaam mogelijk

Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Hoe bieden ze deze prijsstijgingen het hoofd? Luuk blogt sinds 2013 over het verduurzamen van zijn huis.

Afbeelding

Hoe kun je zelf je eigen huis isoleren? ‘Dat levert een enorme besparing op’

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: wat kun je zelf doen aan de isolatie in je huis?

Afbeelding

Met een glimlach verkocht mijn opa vlees met water, want dat kostte een dubbeltje meer

De opa van Rinke Verkerk dacht dat we allemaal de sociaaleconomische ladder konden beklimmen zonder dat het ten koste van gemoedelijkheid en de natuur zou gaan. ‘De wereld is er echter niet mooier op geworden’.

Afbeelding

Stampotten zijn tijdloos en niet te verpesten. ‘De kleine toevoegingen maken het verschil’

Stamp- en stoofpotjes mogen misschien wat ouderwets klinken, ze zijn enorm populair geworden onder jongere generaties. De schrijvers van het boek Oma’s stamp- & stoofpotjes hebben vijftig stampotrecepten gebundeld.

Afbeelding

Koffiedrinken uit een kartonnen beker of een mok: wat is beter voor het milieu?

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: koffie uit een kartonnen beker of een mok?

Afbeelding

‘Ik kan mijn beademing niet uitzetten.’ De energierekening komt voor Nicole extra hard aan

Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Hoe bieden ze deze prijsstijgingen het hoofd? De gestegen energiekosten leveren spanning op bij Nicole Tromp (46) uit Huissen.