Betoverd door siroop

Achtergrond
Dry January ten spijt, de heropening van de horeca maakt dat Nederland na een sobere maand weer massaal het glas heft. Het einde van de lockdown moet gevierd worden, immers. Toch geeft niet alleen wijn gein en bier plezier. In alle nuchterheid: limonade is dé drankhit.
Marco Bosmans
zaterdag 5 februari 2022 om 03:21
Gerrit en Jolanda Hoogendoorn
Gerrit en Jolanda Hoogendoorn beeld fam. Hoogendoorn

Wie is er niet groot geworden met een glaasje ranja uit school? Of Roosvicee in het bijzonder: limonade op basis van een rozenbottelextract. Roosvicee werd opgericht in de jaren vijftig, toen fruit en groente schaars waren. Een noodzakelijk kwaad, zogezegd. Hoewel ik inmiddels meer dan groot ben, wil ik op een warme zomerdag nog weleens een flesje inslaan. Om het sentiment vooral.
In een land als Frankrijk zijn siropen veel meer gecultiveerd. Je zou het misschien niet denken, maar Fransen drinken meer dan wijn alleen. Zoveel zelfs dat in iedere streek wel een ambachtelijke siropenmaker te vinden is. Dat weten Gerrit en Jolanda Hoogendoorn uit Almere inmiddels als geen ander. Zij vielen, tijdens een vakantie in de Bourgogne, met hun ne..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe maak je een goede risotto? Het verhaal van liefde, aandacht en creativiteit

Rijst en pasta mogen misschien over tafel gaan als snelle smaakdragers, voor risotto geldt een ander verhaal. De Italiaanse hap voor fijnproevers komt nauwkeurig. We vroegen het de meesters in Beesd.

Afbeelding

Hoe gaat Marcel om met geld? 'Ik heb 25.000 euro geleend om mijn praktijk te starten'

Dé manier om slim met geld om te gaan, bestaat niet. Iedereen doet het anders en daarvan kunnen we leren. Vandaag vertelt fysiotherapeut Marcel Pool. Hij houdt van kwaliteit. Dat mag volgens hem best wat kosten.

Afbeelding

Hoe onthoud je het beste al je wachtwoorden? 'Het is veiliger om ze in een schriftje te schrijven'

Dat het niet zo verstandig is je wachtwoorden op een excel-bestandje op je computer te zetten, weten de meeste mensen inmiddels wel. Maar waar laat je ze wel nu ook een online kluis kwetsbaar blijkt te zijn?

Afbeelding

Gooi restjes niet weg, maar kook ermee. En de diepvriezer is je beste vriend

Wereldwijd verspillen we iedere seconde 79 ton voedsel. Het kookboek Kook je koelkast leeg van Too good to go belooft dat in jouw huishouden geen kliekjes meer in de kliko verdwijnen.

Afbeelding

Zero waste leven is lastig: 'Een plastic draagtas moet je tien keer gebruiken om de impact te compenseren'

Er zijn mensen die streven naar een ‘zero waste lifestyle’. Letterlijk: nul afval. Nu is dat in deze maatschappij vrij moeilijk haalbaar, maar hoe kun je op een makkelijke manier minder afval produceren?

Afbeelding

Iedere werknemer doet weleens iets verkeerd: Zó geef je je fouten toe op de werkvloer

Veel werknemers houden hun fouten liever voor zich uit angst voor gezichtsverlies, terwijl ze weten dat opbiechten beter is. Maar hoe pak je dat aan? ‘Schuif de schuld nooit op anderen af.’