Betoverd door siroop

Achtergrond
Dry January ten spijt, de heropening van de horeca maakt dat Nederland na een sobere maand weer massaal het glas heft. Het einde van de lockdown moet gevierd worden, immers. Toch geeft niet alleen wijn gein en bier plezier. In alle nuchterheid: limonade is dé drankhit.
Marco Bosmans
zaterdag 5 februari 2022 om 03:21
Gerrit en Jolanda Hoogendoorn
Gerrit en Jolanda Hoogendoorn beeld fam. Hoogendoorn

Wie is er niet groot geworden met een glaasje ranja uit school? Of Roosvicee in het bijzonder: limonade op basis van een rozenbottelextract. Roosvicee werd opgericht in de jaren vijftig, toen fruit en groente schaars waren. Een noodzakelijk kwaad, zogezegd. Hoewel ik inmiddels meer dan groot ben, wil ik op een warme zomerdag nog weleens een flesje inslaan. Om het sentiment vooral.
In een land als Frankrijk zijn siropen veel meer gecultiveerd. Je zou het misschien niet denken, maar Fransen drinken meer dan wijn alleen. Zoveel zelfs dat in iedere streek wel een ambachtelijke siropenmaker te vinden is. Dat weten Gerrit en Jolanda Hoogendoorn uit Almere inmiddels als geen ander. Zij vielen, tijdens een vakantie in de Bourgogne, met hun ne..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Arnolds werk draait volledig om de bitcoin: ‘Ik heb geen voorspelbare baan’

Hoeveel komt er maandelijks in en hoeveel gaat eruit? En welke rol spelen idealen daarbij? De van oorsprong uit IJsselmuiden afkomstige Arnold Hubach (25) is digitale nomade en komt rond door te schrijven over bitcoin.

Afbeelding

Vijf tips om te besparen op je boodschappen. ‘Zorg dat je altijd een diepvriespizza op voorraad hebt’

Het dagelijks leven is afgelopen maand weer fors duurder geworden. Hoe kun je als student besparen op je boodschappen? ‘Skere Student’ Emma Mouthaan (26) geeft tips. ‘Kook grote porties, dat bespaart energie en geld.’

Afbeelding

‘Mijn Ferrari is gewoon geweldig’

Auto’s zeggen iets over hun bestuurders want in de lak weerspiegelt zich het karakter van de eigenaar. Vandaag de auto-biografie van musicus Marit Broekroelofs (54).

Afbeelding

De Santana-appel geniet een klein maar dankbaar publiek

Aardappels, uien en bieten, ze hadden een slechte zomer. De hitte en droogte hebben hun tol geëist. Toch zijn niet alle boeren in last, want het regende de afgelopen weken wel appels.

Afbeelding

Zijn lage energierekening zit Dick niet lekker: ‘Ik heb bij onze diaconie gepleit voor een apart potje’

Hoe verdient Dick Gorter (63) zijn geld? En waar gaat het geld naartoe? ‘Het zure is dat wij extra belasting betalen omdat we eenverdiener zijn, terwijl Herma niet eens kán werken.’

Afbeelding

Diana werkt als vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland: ‘Iedereen kan slachtoffer worden’

Anderhalve dag in de week werkt Diana Brockhus (54) als vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland, waar ze slachtoffers van ongevallen, huiselijk geweld en zedendelicten helpt om hun leven weer op de rit te krijgen.