Hoe je als consument wel degelijk impact hebt op de kledingindustrie: ‘De meest duurzame kleding hangt al in je kast’

Achtergrond
De tijd dat je er truttig of ouderwets uitzag met duurzame kleding is voorbij. Idealistische merken worden steeds modieuzer, merkt Cecile Scheele, initiatiefnemer van de Dutch Sustainable Fashion Week. En in het Fashion for Good Museum is innovatieve kleding van bananenplanten, sinaasappel, kurk en kokosnoten te zien.
Sophia Geuze • redacteur
vrijdag 5 november 2021 om 21:33
De jonge ontwerper Huong Nguyen werkte met kapok van het bedrijf Flocus.
De jonge ontwerper Huong Nguyen werkte met kapok van het bedrijf Flocus. beeld Christian Mpamo

Het is druk in hartje Amsterdam. Aan het eind van de middag trekt een bonte stoet mensen richting het station. Aan de papieren tassen is te zien wie waar geslaagd is in de zoektocht naar nieuwe kleding: Zara, Primark, C&A, Pull & Bear, H&M en Stradivarius. Niet ver van deze winkels zit Fashion for Good, een organisatie die het publiek wil laten nadenken over zijn kledingaankopen. Het is er feest, want de tentoonstelling Grow; the future of fashion, wordt geopend.

Fashion for Good helpt jonge ondernemingen die willen innoveren en wil consumenten informeren over de impact van de traditionele kledingindustrie op onder andere het milieu en hoe het anders kan. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Arnolds werk draait volledig om de bitcoin: ‘Ik heb geen voorspelbare baan’

Hoeveel komt er maandelijks in en hoeveel gaat eruit? En welke rol spelen idealen daarbij? De van oorsprong uit IJsselmuiden afkomstige Arnold Hubach (25) is digitale nomade en komt rond door te schrijven over bitcoin.

Afbeelding

Vijf tips om te besparen op je boodschappen. ‘Zorg dat je altijd een diepvriespizza op voorraad hebt’

Het dagelijks leven is afgelopen maand weer fors duurder geworden. Hoe kun je als student besparen op je boodschappen? ‘Skere Student’ Emma Mouthaan (26) geeft tips. ‘Kook grote porties, dat bespaart energie en geld.’

Afbeelding

‘Mijn Ferrari is gewoon geweldig’

Auto’s zeggen iets over hun bestuurders want in de lak weerspiegelt zich het karakter van de eigenaar. Vandaag de auto-biografie van musicus Marit Broekroelofs (54).

Afbeelding

De Santana-appel geniet een klein maar dankbaar publiek

Aardappels, uien en bieten, ze hadden een slechte zomer. De hitte en droogte hebben hun tol geëist. Toch zijn niet alle boeren in last, want het regende de afgelopen weken wel appels.

Afbeelding

Zijn lage energierekening zit Dick niet lekker: ‘Ik heb bij onze diaconie gepleit voor een apart potje’

Hoe verdient Dick Gorter (63) zijn geld? En waar gaat het geld naartoe? ‘Het zure is dat wij extra belasting betalen omdat we eenverdiener zijn, terwijl Herma niet eens kán werken.’

Afbeelding

Diana werkt als vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland: ‘Iedereen kan slachtoffer worden’

Anderhalve dag in de week werkt Diana Brockhus (54) als vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland, waar ze slachtoffers van ongevallen, huiselijk geweld en zedendelicten helpt om hun leven weer op de rit te krijgen.