Hans Ober was te blut voor Lowlands en kreeg toen het idee voor Ticketswap

Achtergrond
Een gemist Lowlands-festival stond aan de basis van Ticketswap. Op het platform kunnen feest- en festivalgangers van Mexico tot Vietnam veilig kaartjes aan elkaar verkopen tegen eerlijke prijzen.
Marieke de Ruiter / vk
zaterdag 23 oktober 2021 om 17:26 aangepast 06:58
Ceo en medeoprichter Hans Ober.
Ceo en medeoprichter Hans Ober. beeld Raymond Rutting

Amsterdam

Normaal gesproken voelt Hans Ober (33) zich de dag na de aftrap van het Amsterdam Dance Event (ADE) al behoorlijk ‘verschrompeld’. Maar vanwege de coronamaatregelen ging de traditionele openingsborrel dit jaar niet door. En dus ontwaakte hij woensdagochtend, net als de rest van de hoofdstad, zonder kater. 

Dat is goed nieuws voor Ober, maar iets minder goed nieuws voor zijn bedrijf.

Het businessmodel van Ticketswap draait namelijk zo ongeveer op katers. Evenals op slechte weersvoorspellingen, planmatige missers en andere onvoorziene omstandigheden waardoor feest- en festivalgangers toch niet naar het evenement willen waarvoor ze wel een ticket hebben. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Liesbeth heeft een zorgboerderij voor mensen met dementie: 'Ze worden overal bij betrokken'

Ze noemt zichzelf quasi serieus 'een workaholic'. In de praktijk betekent het dat Liesbeth van Oosterom met hart en ziel werkt met mensen met dementie, die ze vijf dagen per week op zorgboerderij Javarust ontvangt.

Afbeelding

Anna is dol op bloemen, vooral om ze te eten: 'Het staat heel feestelijk op je bord en het verveelt nooit'

Bloemenexpert Anna Koster (61) uit Avenhorn eet het hele jaar door bloemen uit de tuin. ‘Het is feestelijk, smakelijk en gezond.’ In haar boek Elke week bloemen op je bord laat ze zien hoe je je eten kunt opfleuren.

Afbeelding

Youssef Kobo: 'Discriminatie is er en daarvan komt niemand je redden. Ga aan de slag'

Youssef Kobo (34) slaat een brug tussen jongeren met een migratieachtergrond en bedrijven. Hij wil voorkomen dat anderen - zoals ooit hijzelf - zich verdwaald voelen op de arbeidsmarkt.

Afbeelding

In voedselbos Ketelbroek groeien de boodschappen uit de grond. 'Het is een paradijs van 'luie' boeren'

Ook in deze krant werden vele woorden gewijd aan stikstof. Het gaat dan over de plannen van het kabinet of over de zorgen van de boer. Daar voeg ik vandaag een pagina aan toe, maar dan vanuit het perspectief van het bos.

Afbeelding

Simone is uitvaartverzorger: 'Ik mag licht brengen in de donkerte van een overlijden'

Van trouwen naar rouwen, die weg legde Simone Beijer (47) uit Renswoude af in haar carrière. 'Als trouwambtenaar stond ik aan de voorkant van de liefde, bij een uitvaart sta ik aan de achterkant.'

Afbeelding

Zo ga je zonder laadstress met je elektrische auto op vakantie. 'Denk ook aan extra bagage die je meeneemt'

Een autovakantie als je elektrisch rijdt, te veel gedoe? Nou, nee. 'De allerbeste tip voor vakantie met je elektrische auto is dan ook: plan vooruit.'