Ratatouille met gebakken kabeljauw en venkeljus

Breng zoveel water in een steelpan aan de kook dat de tomaten net onder kunnen staan. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel de tomaten 10-20 seconden in het kokende water en spoel ze daarna direct af onder koud stromend water. Verwijder het vel van de tomaten. Snijd ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan of steelpan op halfhoog vuur en bak hierin de paprika enkele minuten tot hij zacht is geworden. Zet apart. Bak de aubergine op dezelfde wijze maar korter, zodat alle ingrediënten van de ratatouille even gaar zijn. Bak de courgette op dezelfde manier als de aubergine.
Doe de paprika, courgette en aubergine in een steelpan en voeg de tijm en tomatenblokjes toe. Schenk er 3 eetlepels olijfolie bij en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Meng goed en laat 10 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur met een deksel op de pan.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur en bak hierin de venkel 4-6 minuten tot hij zacht is. Blus af met de Noilly Prat en voeg de visbouillon en de room toe. Laat de saus tot een derde inkoken en breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
Dep de kabeljauwfilets goed droog met keukenpapier. Bestrooi ze aan beide kanten met zout.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op halfhoog vuur en leg de visfilets erin met huidkant naar beneden. Draai de vis na 2-3 minuten voorzichtig met een spatel om en bak de andere kant 1-2 minuten. Haal de vis uit de pan.
Serveer de ratatouille met daarop de vis en een goede scheut olijfolie. De venkelsaus serveer je er apart bij.

Consument

meer ‘Consument’

advertentie