Luister naar

'We kopen niet snel iets nieuws'

Varia
Op Marktplaats wachten miljoenen tweedehands spullen op een nieuwe eigenaar. Vandaag spreken we met Astrid Wulms (31) uit Limburg. Zij verkoopt een vintage schooltafel, inclusief bijbehorende stoeltjes.
zaterdag 5 december 2020 om 03:00
Retro schooltafel met stoeltjes.
Retro schooltafel met stoeltjes. beeld nd

Waarom verkoopt u dit?

‘Ik ben continu bezig om de inrichting van het huis te veranderen, tot ik het perfect vind. We zijn vorig jaar verhuisd naar een monumentaal pand. Toen heb ik dit tafeltje met stoeltjes gekocht voor de speelkamer van de kinderen. Voor de oudste heb ik een vintage bureaustoel gekocht, dus is het niet meer nodig om deze te houden. Ik vind het leuk om gebruikte spulletjes te kopen en ze later weer te verkopen, zodat iemand anders ervan kan genieten.’

Komen er veel reacties?

‘Jawel, maar het probleem is dat wij in Limburg wonen. Dan houd je een kleine groep mensen over die in de buurt wonen en bereid zijn om het af te halen. Het ophalen is nog niet gelukt, al zijn er veel reacties op gekomen. Het staat ook al een aantal weken te koop.’

Verkopen jullie vaker via Marktplaats?

‘Ja, best veel. Ons interieur bestaat voornamelijk uit tweedehands spulletjes. Tafels, stoelen, lampen, noem maar op. We kopen niet snel iets nieuws, behalve een bank of een bed. De redenen waarom we liever tweedehands kopen lopen uiteen.

Het scheelt in de productie, dat vind ik belangrijk. Het is ook een stijl die veel beter bij het huis past. Er komen veel oude elementen terug uit de kamers.’

Maakt u ook winst op de producten die u verkoopt?

‘Ja, ik verkoop bijna alles met winst. Dat is eigenlijk ook wel een beetje een sport geworden, haha.’

Wat: vintage/retro schooltafel met stoeltjes

Prijs: 40 euro

Bijzonderheden: krijtbordje en opslagruimte onder het blad
van de tafel

Hier is de advertentie te vinden:

nd.nl/schooltafel

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Soraya Koendjbiharie: ‘Ik verdeel mijn inkomen over vijftien spaarpotjes’

Soraya Koendjbiharie verdeelt haar inkomsten over drie rekeningen. Niet uit zuinigheid, maar om een comfortabel leven te leiden. ‘Dankzij deze buffer heb ik nul financiële stress.’

Afbeelding

Luuk ‘zag zijn geld door de kieren wegstromen’ en maakt zijn huis nu zo duurzaam mogelijk

Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Hoe bieden ze deze prijsstijgingen het hoofd? Luuk blogt sinds 2013 over het verduurzamen van zijn huis.

Afbeelding

Hoe kun je zelf je eigen huis isoleren? ‘Dat levert een enorme besparing op’

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: wat kun je zelf doen aan de isolatie in je huis?

Afbeelding

Met een glimlach verkocht mijn opa vlees met water, want dat kostte een dubbeltje meer

De opa van Rinke Verkerk dacht dat we allemaal de sociaaleconomische ladder konden beklimmen zonder dat het ten koste van gemoedelijkheid en de natuur zou gaan. ‘De wereld is er echter niet mooier op geworden’.

Afbeelding

Stampotten zijn tijdloos en niet te verpesten. ‘De kleine toevoegingen maken het verschil’

Stamp- en stoofpotjes mogen misschien wat ouderwets klinken, ze zijn enorm populair geworden onder jongere generaties. De schrijvers van het boek Oma’s stamp- & stoofpotjes hebben vijftig stampotrecepten gebundeld.

Afbeelding

Koffiedrinken uit een kartonnen beker of een mok: wat is beter voor het milieu?

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: koffie uit een kartonnen beker of een mok?