Luister naar

Varia
Iedereen die met eten werkt, of het nu in de horeca, de supermarkt of de bakkerij is, ziet hoeveel eten er dagelijks wordt weggegooid. Voedselverspilling is nog steeds een groot probleem in onze maatschappij. Wat kun jij doen om te helpen? Met Too Good to Go kun jij zien welke zaken bij jou in de buurt broodnodig van hun etenswaren af moeten, voordat ze in de vuilnisbak verdwijnen.
zaterdag 14 november 2020 om 03:00
Afbeelding
beeld

Via de app zie je welke bedrijven een ‘Magic Box’ aanbieden. Wat daar in zit, hangt af van de locatie en het tijdstip. Een box kost vier à vijf euro, maar bevatten voedingsmiddelen die bij elkaar meer dan twaalf euro waard zijn. Op deze manier steun jij de lokale economie én krijg jij lekker eten voor een lagere prijs. Daarnaast geeft TGTG ook goede tips over hoe in je eigen huis voedselverspilling tegen te gaan.

app

Red de wereld, koop een taart!

Too Good To Go. Prijs: gratis, met in-app aankopen. Platform: Android, iOs

toogoodtogo.nl/nl

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe maak je een goede risotto? Het verhaal van liefde, aandacht en creativiteit

Rijst en pasta mogen misschien over tafel gaan als snelle smaakdragers, voor risotto geldt een ander verhaal. De Italiaanse hap voor fijnproevers komt nauwkeurig. We vroegen het de meesters in Beesd.

Afbeelding

Hoe gaat Marcel om met geld? 'Ik heb 25.000 euro geleend om mijn praktijk te starten'

Dé manier om slim met geld om te gaan, bestaat niet. Iedereen doet het anders en daarvan kunnen we leren. Vandaag vertelt fysiotherapeut Marcel Pool. Hij houdt van kwaliteit. Dat mag volgens hem best wat kosten.

Afbeelding

Hoe onthoud je het beste al je wachtwoorden? 'Het is veiliger om ze in een schriftje te schrijven'

Dat het niet zo verstandig is je wachtwoorden op een excel-bestandje op je computer te zetten, weten de meeste mensen inmiddels wel. Maar waar laat je ze wel nu ook een online kluis kwetsbaar blijkt te zijn?

Afbeelding

Gooi restjes niet weg, maar kook ermee. En de diepvriezer is je beste vriend

Wereldwijd verspillen we iedere seconde 79 ton voedsel. Het kookboek Kook je koelkast leeg van Too good to go belooft dat in jouw huishouden geen kliekjes meer in de kliko verdwijnen.

Afbeelding

Zero waste leven is lastig: 'Een plastic draagtas moet je tien keer gebruiken om de impact te compenseren'

Er zijn mensen die streven naar een ‘zero waste lifestyle’. Letterlijk: nul afval. Nu is dat in deze maatschappij vrij moeilijk haalbaar, maar hoe kun je op een makkelijke manier minder afval produceren?

Afbeelding

Iedere werknemer doet weleens iets verkeerd: Zó geef je je fouten toe op de werkvloer

Veel werknemers houden hun fouten liever voor zich uit angst voor gezichtsverlies, terwijl ze weten dat opbiechten beter is. Maar hoe pak je dat aan? ‘Schuif de schuld nooit op anderen af.’