Hulde aan de oven
Ruim 200 oermakkelijke ovenrecepten luidt de ondertitel van het nieuwe kookboek van Yvette van Boven. Dat is alvast een geruststelling voor de hobbykok die graag een smakelijk gerecht op tafel wil zetten, maar niet zoveel tijd heeft om urenlang achter het aanrecht te staan.
Yvette van Boven kennen we voornamelijk van haar televisieprogramma Koken met Van Boven, dat in 2015 op de buis was. De kok doorkruiste het land om bijzondere ingrediënten bij elkaar te sprokkelen, zoals gans, bok en rode rivierkreeft. In iedere aflevering stond één ingrediënt centraal, waarmee Van Boven een aantal gerechten bereidde.
In De bomvolle oven van Van Boven hanteert zij een andere werkwijze. Niet een ingrediënt speelt de hoofdrol, maar een specifiek apparaat uit de keuken, namelijk de oven. ‘Ik kook er ruim meer dan de helft van mijn gerechten in’, zegt Van Boven in haar voorwoord. ‘En vaak meerdere dingen tegelijk. Zo houd ik mijn handen vrij om tussendoor iets anders te ..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .