Dinsdag 1 november 19.30 uur CineMec Ede

Bestel hier kaarten voor deze première

Op dinsdag 1 november kun je met het Nederlands Dagblad de première meemaken van de film Hacksaw Ridge; het ongelooflijke waargebeurde verhaal van Desmond Doss die tijdens de slag om Okinawa in de Tweede Wereldoorlog 75 man redde zonder een wapen. Eimert van Middelkoop, voormalig minister van Defensie, zal vooraf iets vertellen over de film.  

Afbeelding

Hacksaw Ridge
Desmond Doss geloofde dat de oorlog rechtvaardig was, maar dat moorden desondanks verkeerd was. Hij was dan ook de enige Amerikaanse soldaat in de Tweede Wereldoorlog die in de frontlinie vocht zonder wapen. Als legerarts evacueerde Doss eigenhandig meerdere gewonden uit de vuurlinie terwijl hij alles en iedereen trotseerde en zelfs getroffen werd door een granaat. Hij was de eerste wapenweigeraar ooit die de Congressional Medal of Honor kreeg.

Afbeelding

Programma
Deze filmavond is in CineMec Ede, Laan der Verenigde Naties 150, Ede. De avond begint om 19.30 uur. Vanaf 18.30 uur ben je welkom. De zaal gaat open om 19.00 uur. Het programma duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Kosten 
Een toegangskaartje voor deze première kost € 15,--. ND-abonnees krijgen korting en betalen slechts € 13,-- (maximaal 2 kaartjes per bestelling). Deze prijzen zijn inclusief drankje vooraf.

Bestel hier kaarten voor deze première

Bekijk hier de trailer

Film
Regie: Mel Gibson
Productietype: speelfilm
Genre: Drama
Speelduur: 138 minuten
Kijkwijzer Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding 

Wil je op de hoogte blijven van alle culturele activiteiten die het Nederlands Dagblad organiseert? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Kunst


 

Voorpremière 18 augustus

Voorpremière 18 augustus

Inleiding Herman Veenhof

Ben Hur

Ben Hur

Ben Hur

Ben Hur