Pastor Jolanda Aantjes bidt al een jaar voor nieuwe gemeenteleden: ‘Tot de Heer weerkeert’

Interview
Tien jaar al geen dopelingen of belijdeniscatechisanten in Hall, realiseerde pastor Jolanda Aantjes zich vorig Pinksteren. Ze besloot te bidden, een jaar lang. ‘Elke dag om één uur gaat de wekker’. Hoe is het nu in Hall?
Jacolien Viveen
dinsdag 23 mei 2023 om 11:00
Jolanda Aantjes, pastor van de Protestantse Gemeente Hall: ‘Bidden is heel gevaarlijk, het vormt je.’
Jolanda Aantjes, pastor van de Protestantse Gemeente Hall: ‘Bidden is heel gevaarlijk, het vormt je.’ beeld Carel Schutte
Niet te missen

Hall

Iedere donderdag en zondag loopt ze naar haar kerk. Daar, thuis, onderweg, overal bidt ze voor haar dorpsgenoten. Jolanda Aantjes (52) is nu zeven jaar deeltijd kerkelijk werker in de Protestantse Gemeente Hall en Voorstonden, in de Veluwezoom vlakbij de IJssel. Ze heeft preek- en sacramentsbevoegdheid. Voor veel dorpelingen is ze gewoon ‘de dominee’, mede door haar sweater met opdruk pastor/hallsekerk.nl, die ze draagt naar alle evenementen in Hall. Ontmoetingen waar ze oprecht plezier aan beleeft en waarin ze in stilte bidt als ze met mensen praat: ‘Geef me vrijmoedigheid om hierin door te vragen.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Uit dit kleine dorp komen veel dominees. De rol van een biddende vrouw en een bloeiende jeugdvereniging

Kan uit Zegveld iets goeds komen? Nou en of. Uit de Hervormde Gemeente in het dorp onder de rook van Woerden zijn relatief veel predikanten afkomstig. Wat is het geheim?

Afbeelding

Pastor Jolanda Aantjes bidt al een jaar voor nieuwe gemeenteleden: 'Tot de Heer weerkeert'

Tien jaar al geen dopelingen of belijdeniscatechisanten in Hall, realiseerde pastor Jolanda Aantjes zich vorig Pinksteren. Ze besloot te bidden, een jaar lang. ‘Elke dag om één uur gaat de wekker’. Hoe is het nu in Hall?

Afbeelding

Jojanneke verloor als tiener beide ouders: 'Je rouwt ook om een leven zoals het had kunnen zijn'

Toen ze veertien was, overleden haar ouders vlak na elkaar. ‘Mijn zus en ik konden met Kerst nooit ergens heen.’ Afgelopen voorjaar verloor ze haar halfzus. ‘Wat je dan niet moet vragen: had je een goede band met haar?’

Afbeelding

Deze huisarts onderzocht elf opmerkelijke genezingen na gebed: 'Dit gebeurt ook buiten genezingsdiensten'

Genezing na gebed is volgens huisarts Dick Kruijthoff ‘een totaalervaring’. ‘Mensen zeggen: ik ben genezen, naar geest, ziel en lichaam.’ Toch is gebed volgens hem geen medicijn.

Afbeelding

Belijdenis doen - dat zou sneller, laagdrempeliger en geestelijk minder gewichtig moeten worden

Belijdenis doen, waarom zou je? Kerken willen missionair zijn, maar de openbare belijdenis van het geloof leidt een treurig bestaan. Is dat geen gemiste kans? En waarom kun je niet vaker dan één keer belijdenis doen?

Afbeelding

De kerkbreuk van 1967 raakte alle leerlingen van deze schoolklas. Dit zijn hun verhalen

Joke moest haar verkering uitmaken, Nannie nam met pijn in het hart afscheid van haar school en Ina vierde verjaardagen in een ruzieachtige sfeer. Wat deden de kerkelijke sores met de gereformeerde hbs-klas A4 in Rotterdam?