Hans Burger nu officieel hoogleraar systematische theologie in Kampen

Nieuws
Hans Burger is benoemd als hoogleraar systematische theologie aan de Theologische Universiteit Kampen-Utrecht. Hij is al sinds 2019 universitair hoofddocent aan de universiteit en begon toen aan een traject dat uiteindelijk tot deze benoeming moest leiden.
redactie nd
donderdag 1 december 2022 om 16:53 aangepast 21:10
Hans Burger
Hans Burger beeld nd

Nu Burger is benoemd als hoogleraar, heeft Barend Kamphuis ruim zeven jaar na zijn emeritaat als hoogleraar officieel een opvolger. Als theoloog heeft Burger onder meer onderzoek gedaan naar de manier waarop we vandaag de dag de Bijbel lezen en de ecologische theologie, waarin het gaat over de zorg voor de schepping.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Deed de partijchef 100 Mark in de collectezak? In Greifswald hield het regime de theologie onder controle

Theologie is de kleinste faculteit aan de Universiteit van Greifswald, het 'Kampen' van Duitsland. Toch ‘bevrucht’ de studierichting andere wetenschappen. Maar in de ex-DDR is het communistische verleden nooit ver weg.

Afbeelding

De 'homozegen' in de Engelse kerk is een vaag compromis. Maar het is ook méér dan dat

Gebrek aan leiderschap. Dat verwijt krijgen de anglicaanse bisschoppen in Engeland van alle kanten. Waarom maken ze dan ook geen duidelijke keus: voor het traditionele huwelijk, of voor gelijke rechten voor homo's?

Afbeelding

De homozegen verdeelt, maar 'wij anglicanen hebben een lange geschiedenis van toch bij elkaar blijven'

Furieus zijn de reacties tot nu toe, van 'links' én 'rechts', op het homobesluit van de Engelse anglicaanse bisschoppen. Staat de kerk misschien op het randje van een breuk? Bisschop Martyn Snow hoopt en bidt van niet.

Afbeelding

Refojongeren vinden via blind dates een partner in eigen kring: 'Willen zorgen voor een goede match'

De liefde van je leven ontmoeten op een blind date? Volgers van Instagram-pagina 'Refomemes' kunnen zich opgeven voor een afspraakje met een onbekende. En dat kan tot succes leiden. 'Er is al een Refomemes-stelletje.'

Afbeelding

Kerk Oostkapelle maakt plaats voor woningen: 'Sommigen hebben deze kerk nog helpen bouwen'

In het Zeeuwse Oostkapelle laat de krimpende protestantse gemeente een kerkgebouw slopen voor woningbouw, zodat het dorp kan groeien. Dat roept veel emoties op.

Afbeelding

Taart na de kerkdienst in eigen taal. Het duurzaam geloof van Hongaarse christenen in Nederland

De preek heet 'Igehirdetés' en het gebed 'Imádság'. Ze komen overal vandaan, die dertig Hongaren in een luthers kerkgebouw. Uit Transsylvanië, uit Almere, van Urk. Maar vandaag geloven ze in Zwolle.