Hoe kun je tijdens advent meer stilstaan bij je geloof? ‘Ik zit met de handen in het haar’

Interview
Nu het advent is, kunnen de adventskaarsen en kerststalletjes weer uit de kast. Dominee Marien Kollenstaart hoopt dat christenen de vier weken naar Kerst ook gebruiken om meer met geloof bezig te zijn. Hij is zelf al begonnen met vasten.
Jasper den Boon
zondag 27 november 2022 om 11:45 aangepast 07:17
‘Als voorganger preek ik natuurlijk over teksten die bij de tijd van het kerkelijk jaar passen.'
‘Als voorganger preek ik natuurlijk over teksten die bij de tijd van het kerkelijk jaar passen.' beeld Getty Images/iStockphoto
Student

Goudriaan

Van ‘adventskoorts’ is geen sprake, maar de periode rond Kerst kan helpen bewuster met je geloof bezig te zijn, stelt dominee Marien Kollenstaart. Hij schreef het boek ‘41 vragen van God voor de donkere dagen’, een dagboek voor de periode van advent tot driekoningen (zie kader). 

Hij ziet dat christenen minder bewust naar Kerst toeleven dan naar Pasen - waar vele christenen tijdens de veertigdagentijd vasten of doordeweekse vieringen bezoeken. ‘Volgens mij is het goed om ook tijdens advent na te denken of je voorbereid bent op Jezus’ komst.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.