‘Anne huilde bij de dood van Bin Laden.’ Drie reacties op het overlijden van Anne van der Bijl

Achtergrond
Drie mensen die met de befaamde bijbelsmokkelaar en oprichter van Open Doors Anne van der Bijl hebben samengewerkt, delen hun verhaal. De ‘avonturier van God’ overleed dinsdag.
Hilbert Meijer Ilona de Lange
vrijdag 30 september 2022 om 15:30 aangepast 16:38
Anne van der Bijl overleed afgelopen dinsdag op 94-jarige leeftijd.
Anne van der Bijl overleed afgelopen dinsdag op 94-jarige leeftijd. beeld Dick Vos

Bas Plaisier (76): ‘geen dogmatische man’

Plaisier is oud-scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, reisde en woonde tussen 2008 en 2013 in China en Hongkong, waar hij veel contacten met christenen had.

‘Na een aantal jaren in China gereisd te hebben, ontmoette ik Anne van der Bijl in 2010 in Nederland. Ik herinner me dat ik onder de indruk was van zijn mildheid en realiteitszin. Veel mensen zagen China in die tijd nog als een van de landen waar christenen het ergste vervolgd werden en bleven erbij dat dat er bijbels het land in gesmokkeld moesten worden voor de christenen daar. Aan het einde van het eerste decennium begon echter in China een verandering van beleid die voortduurde tot aan het begin van het tweede decennium. D..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Landelijke en lokale vieringen rond hereniging gereformeerde kerken

De hereniging van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerken wordt op vrijdag 12 mei 2023 gemarkeerd met een landelijke viering. Zondag 14 mei 2023 volgen plaatselijke vieringen.

Afbeelding

‘Lavrov en Poetin, hou op met die leugens’: Engelse kerkleider Justin Welby ziet menselijk leed in Oekraïne

De Engelse kerkleider Justin Welby besloot vrijdag een driedaags bezoek aan Oekraïne. Hij is bang dat het conflict zich tientallen jaren kan voortslepen.

Afbeelding

Hans Burger nu officieel hoogleraar systematische theologie in Kampen

Hans Burger is benoemd als hoogleraar systematische theologie aan de Theologische Universiteit Kampen-Utrecht. Hij is al sinds 2019 universitair hoofddocent aan de universiteit.

Afbeelding

Vrijgemaakt Urk definitief niet mee met kerkhereniging: ‘Dit roept veel emotie op’

De Gereformeerde Kerk vrijgemaakt op Urk voegt zich definitief niet bij de toekomstige Nederlandse Gereformeerde Kerken. Dat heeft de kerkenraad van de Rehobothkerk besloten na raadpleging van de gemeente.

Afbeelding

Hoe kun je tijdens advent meer stilstaan bij je geloof? ‘Ik zit met de handen in het haar’

Nu het advent is, kunnen de adventskaarsen en kerststalletjes weer uit de kast. Dominee Marien Kollenstaart hoopt dat christenen de vier weken naar Kerst ook gebruiken om meer met geloof bezig te zijn. Hij is zelf al begonnen met vasten.

Afbeelding

Een lege kerk op de hoogste terp ter wereld. ‘Voor mij blijft het een bedehuis’

In het Friese Hegebeintum ligt de hoogste terp ter wereld en daarop staat een kerk. Er komt geen geloofsgemeenschap meer samen, maar aan gids Klaas Andringa zal het niet liggen.