Duitse protestantse voorganger Olaf Latzel wordt opnieuw aangeklaagd

Nieuws
Het OM van de Duitse stadsdeelstaat Bremen wil dat de Duitse rechter de zaak tegen de protestantse voorganger Olaf Latzel opnieuw bekijkt. Latzel werd in mei vrijgesproken van ‘haatzaaien’ na opmerkingen over homoseksualiteit en gender.
Herman Veenhof
woensdag 24 augustus 2022 om 16:54
In Bremen verschenen in juli dit soort borden.
In Bremen verschenen in juli dit soort borden. beeld kerklid

Bremen

De zaak-Olaf Latzel krijgt een vervolg. Frank Pasade deelde namens het openbaar ministerie van Bremen mee dat de Duitse rechter is gevraagd om revisie van het oordeel dat in mei dit jaar is uitgesproken door het Landgericht in Bremen. Nu moet het Oberlandgericht (OLG) bekijken of er juridisch of vormtechnisch fouten zijn gemaakt in de procesgang tot nu toe. Als dat niet zo is, blijft het vonnis van 22 mei bestaan en is Latzel vrijgesproken. Hij heeft dan nog wel een spreekverbod van de evangelisch-lutherse kerk, de EKD. Dat is ook de reden waarom Latzel niet kan spreken met de media.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Landelijke en lokale vieringen rond hereniging gereformeerde kerken

De hereniging van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerken wordt op vrijdag 12 mei 2023 gemarkeerd met een landelijke viering. Zondag 14 mei 2023 volgen plaatselijke vieringen.

Afbeelding

‘Lavrov en Poetin, hou op met die leugens’: Engelse kerkleider Justin Welby ziet menselijk leed in Oekraïne

De Engelse kerkleider Justin Welby besloot vrijdag een driedaags bezoek aan Oekraïne. Hij is bang dat het conflict zich tientallen jaren kan voortslepen.

Afbeelding

Hans Burger nu officieel hoogleraar systematische theologie in Kampen

Hans Burger is benoemd als hoogleraar systematische theologie aan de Theologische Universiteit Kampen-Utrecht. Hij is al sinds 2019 universitair hoofddocent aan de universiteit.

Afbeelding

Vrijgemaakt Urk definitief niet mee met kerkhereniging: ‘Dit roept veel emotie op’

De Gereformeerde Kerk vrijgemaakt op Urk voegt zich definitief niet bij de toekomstige Nederlandse Gereformeerde Kerken. Dat heeft de kerkenraad van de Rehobothkerk besloten na raadpleging van de gemeente.

Afbeelding

Hoe kun je tijdens advent meer stilstaan bij je geloof? ‘Ik zit met de handen in het haar’

Nu het advent is, kunnen de adventskaarsen en kerststalletjes weer uit de kast. Dominee Marien Kollenstaart hoopt dat christenen de vier weken naar Kerst ook gebruiken om meer met geloof bezig te zijn. Hij is zelf al begonnen met vasten.

Afbeelding

Een lege kerk op de hoogste terp ter wereld. ‘Voor mij blijft het een bedehuis’

In het Friese Hegebeintum ligt de hoogste terp ter wereld en daarop staat een kerk. Er komt geen geloofsgemeenschap meer samen, maar aan gids Klaas Andringa zal het niet liggen.