Ook na corona blijft de vakantiebijbelweek: ‘Kinderen iets meegeven van het geloof’

Nieuws
Toneelstukjes, kinderliedjes zingen, knutselen en bijbelverhalen vertellen. Op veel plekken is de vakantiebijbelweek een traditie tijdens de zomervakantie. Daar heeft corona geen verandering in gebracht, zegt de HGJB.
Jasper den Boon
dinsdag 16 augustus 2022 om 17:17
Dit jaar is het thema van de vakantiebijbelweek Alles andersom
Dit jaar is het thema van de vakantiebijbelweek Alles andersom beeld Dick Vos

Die organisatie levert voor de meeste lokale vakantiebijbelweken het materiaal. Dat is niet verminderd ten opzichte van de periode voor corona, stelt Jan Kranendonk (directeur van de HGJB). Dit jaar zijn er ongeveer 200 mappen met materiaal verkocht en hebben 300 vrijwilligers meegedaan aan een toerustingsmoment over de vakantiebijbelweek.

Kranendonk is blij dat de vakantiebijbelweken in deze mate corona hebben overleefd. ‘Dit komt onder andere doordat lokale commissies contact hebben gehouden met de kinderen. Bijvoorbeeld door speurtochten en cadeautasjes. Als je geen contact hebt gehouden, is het lastiger om nu de kinderen weer naar de vakantiebijbelweek te trekken.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Protestantse Kerk wil opvangcrisis oplossen door duizenden statushouders te huisvesten

Het idee voor het project ontstond spontaan in Kampen, waar kerken zelf vluchtelingen gingen opvangen. Het project wordt financieel gesteund door staatssecretaris Eric van den Burg (Asiel).

Afbeelding

Christelijk-gereformeerden mogen elkaar aanspreken op ‘vrouw in ambt’

Als gemeenten die behoren tot de Christelijke Gereformeerde Kerken vrouwelijke ambtsdragers bevestigen, is er alle reden hen op het schenden van de gezamenlijke kerkordelijke afspraken aan te spreken

Afbeelding

Kerken slaan handen ineen bij strijd tegen armoede: ‘We kunnen ons onderscheiden’

De torenhoge inflatie en het groeiend aantal Nederlanders met financiële problemen is voor kerken reden extra aandacht te geven aan armoede en hoe diaconieën daarbij hulp kunnen bieden.

Afbeelding

‘Anne huilde bij de dood van Bin Laden.’ Drie reacties op het overlijden van Anne van der Bijl

Drie mensen die met de befaamde bijbelsmokkelaar en oprichter van Open Doors Anne van der Bijl hebben samengewerkt, delen hun verhaal. De ‘avonturier van God’ overleed dinsdag.

Afbeelding

Nederlandse Gereformeerde Kerken tellen na hereniging zo’n 140.000 leden

De nieuwe Nederlandse Gereformeerde Kerken, een kerkverband dat volgend jaar ontstaat uit de hereniging van vrijgemaakt- en Nederlands-gereformeerden tellen bij de start op 1 mei 2023 zo’n 140.000 leden.

Afbeelding

Beraad roept op tot vrouwenstop ambt Christelijke Gereformeerde Kerken

Een nieuw beraad verzet zich tegen vrouwelijke ambtsdragers in de Christelijke Gereformeerde Kerken. Voorzitter dominee Anton Egas: ‘De synode noemt dit zonde en roept ons op elkaar te vermanen’.