Een nieuwe cursus over gebedspastoraat: ‘Het is geen snelweg naar vergeven’

Achtergrond
New Wine Nederland wil met een nieuwe cursus gebedspastoraat kerken nóg beter onderwijzen over het thema bidden. De cursus wordt eind juli op de New Wine Zomerconferentie gelanceerd. ‘Het doel van gebedspastoraat is niet in de eerste plaats dat iemands probleem wordt opgelost, maar wel dat de relatie met God, waar nodig, hersteld wordt.’
Marina de Haan
dinsdag 12 juli 2022 om 22:11 aangepast 10:21
Agnes Huizenga: 'We geloven dat God bij de ander is in de pijn.'
Agnes Huizenga: 'We geloven dat God bij de ander is in de pijn.' beeld Hans van Sloten

Houten

Allerlei Nederlandse kerken en kerkstromingen bieden de mogelijkheid voor je te laten bidden. Dat kan bijvoorbeeld bij een gebedsteam. Gebedspastoraat gaat volgens Agnes Huizenga, teamleider cursus gebedspastoraat, nog een stap verder dan met iemand bidden tijdens een samenkomst. Om meer mensen hierin te trainen en Nederlandse kerken breder te onderwijzen, heeft New Wine Nederland een nieuwe cursus van een jaar samengesteld. New Wine is een vernieuwingsbeweging in met name de protestantse kerken.

Waarom deze cursus?

‘Als gebedspastor zit je meer tegen hulpverlening aan dan in een gebedsteam. Het is daarom belangrijk dat je jezelf goed kent en weet wat je valkuilen zijn. Stel dat iemand bij gebedspastoraat komt met een probl..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Landelijke en lokale vieringen rond hereniging gereformeerde kerken

De hereniging van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerken wordt op vrijdag 12 mei 2023 gemarkeerd met een landelijke viering. Zondag 14 mei 2023 volgen plaatselijke vieringen.

Afbeelding

‘Lavrov en Poetin, hou op met die leugens’: Engelse kerkleider Justin Welby ziet menselijk leed in Oekraïne

De Engelse kerkleider Justin Welby besloot vrijdag een driedaags bezoek aan Oekraïne. Hij is bang dat het conflict zich tientallen jaren kan voortslepen.

Afbeelding

Hans Burger nu officieel hoogleraar systematische theologie in Kampen

Hans Burger is benoemd als hoogleraar systematische theologie aan de Theologische Universiteit Kampen-Utrecht. Hij is al sinds 2019 universitair hoofddocent aan de universiteit.

Afbeelding

Vrijgemaakt Urk definitief niet mee met kerkhereniging: ‘Dit roept veel emotie op’

De Gereformeerde Kerk vrijgemaakt op Urk voegt zich definitief niet bij de toekomstige Nederlandse Gereformeerde Kerken. Dat heeft de kerkenraad van de Rehobothkerk besloten na raadpleging van de gemeente.

Afbeelding

Hoe kun je tijdens advent meer stilstaan bij je geloof? ‘Ik zit met de handen in het haar’

Nu het advent is, kunnen de adventskaarsen en kerststalletjes weer uit de kast. Dominee Marien Kollenstaart hoopt dat christenen de vier weken naar Kerst ook gebruiken om meer met geloof bezig te zijn. Hij is zelf al begonnen met vasten.

Afbeelding

Een lege kerk op de hoogste terp ter wereld. ‘Voor mij blijft het een bedehuis’

In het Friese Hegebeintum ligt de hoogste terp ter wereld en daarop staat een kerk. Er komt geen geloofsgemeenschap meer samen, maar aan gids Klaas Andringa zal het niet liggen.