Vijf jaar celstraf en tbs voor Bunschoter die zeven kinderen misbruikte

Nieuws
De 35 jarige A. van de G. uit Bunschoten is dinsdag veroordeeld tot vijf jaar celstraf en tbs voor ontucht met zeven jonge kinderen. Het misbruik vond plaats bij hem thuis en in de crèche van de Maranathakerk in Spakenburg.
Hilbert Meijer
dinsdag 5 juli 2022 om 14:36
De rechtbank in Utrecht
De rechtbank in Utrecht beeld anp / Lex van Lieshout

Utrecht

De man heeft zich volgens de rechtbank Midden-Nederland in een periode van ruim vier jaar schuldig gemaakt aan het misbruiken van de aan zijn zorg toevertrouwde kinderen. Drie kinderen werden in de crèche van de kerk misbruikt. Bij hem thuis vergreep hij zich aan zijn eigen dochter en drie vriendinnetjes. Van vier kinderen maakte hij pornografische foto’s en video’s. De man dacht die opnames verwijderd te hebben, maar de politie vond de beelden toch terug op zijn computer.

De rechter wees er in het vonnis op dat (jonge) slachtoffers van misbruik jarenlang, zo niet hun hele leven, gevolgen ondervinden van het misbruik. Uit het dossier en uit de verschillende slachtofferverklaringen wordt volgens de rechter duidelijk hoe er..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Protestantse Kerk wil opvangcrisis oplossen door duizenden statushouders te huisvesten

Het idee voor het project ontstond spontaan in Kampen, waar kerken zelf vluchtelingen gingen opvangen. Het project wordt financieel gesteund door staatssecretaris Eric van den Burg (Asiel).

Afbeelding

Christelijk-gereformeerden mogen elkaar aanspreken op ‘vrouw in ambt’

Als gemeenten die behoren tot de Christelijke Gereformeerde Kerken vrouwelijke ambtsdragers bevestigen, is er alle reden hen op het schenden van de gezamenlijke kerkordelijke afspraken aan te spreken

Afbeelding

Kerken slaan handen ineen bij strijd tegen armoede: ‘We kunnen ons onderscheiden’

De torenhoge inflatie en het groeiend aantal Nederlanders met financiële problemen is voor kerken reden extra aandacht te geven aan armoede en hoe diaconieën daarbij hulp kunnen bieden.

Afbeelding

‘Anne huilde bij de dood van Bin Laden.’ Drie reacties op het overlijden van Anne van der Bijl

Drie mensen die met de befaamde bijbelsmokkelaar en oprichter van Open Doors Anne van der Bijl hebben samengewerkt, delen hun verhaal. De ‘avonturier van God’ overleed dinsdag.

Afbeelding

Nederlandse Gereformeerde Kerken tellen na hereniging zo’n 140.000 leden

De nieuwe Nederlandse Gereformeerde Kerken, een kerkverband dat volgend jaar ontstaat uit de hereniging van vrijgemaakt- en Nederlands-gereformeerden tellen bij de start op 1 mei 2023 zo’n 140.000 leden.

Afbeelding

Beraad roept op tot vrouwenstop ambt Christelijke Gereformeerde Kerken

Een nieuw beraad verzet zich tegen vrouwelijke ambtsdragers in de Christelijke Gereformeerde Kerken. Voorzitter dominee Anton Egas: ‘De synode noemt dit zonde en roept ons op elkaar te vermanen’.