Vijf jaar celstraf en tbs voor Bunschoter die zeven kinderen misbruikte

Nieuws
De 35 jarige A. van de G. uit Bunschoten is dinsdag veroordeeld tot vijf jaar celstraf en tbs voor ontucht met zeven jonge kinderen. Het misbruik vond plaats bij hem thuis en in de crèche van de Maranathakerk in Spakenburg.
Hilbert Meijer
dinsdag 5 juli 2022 om 14:36
De rechtbank in Utrecht
De rechtbank in Utrecht beeld anp / Lex van Lieshout

Utrecht

De man heeft zich volgens de rechtbank Midden-Nederland in een periode van ruim vier jaar schuldig gemaakt aan het misbruiken van de aan zijn zorg toevertrouwde kinderen. Drie kinderen werden in de crèche van de kerk misbruikt. Bij hem thuis vergreep hij zich aan zijn eigen dochter en drie vriendinnetjes. Van vier kinderen maakte hij pornografische foto’s en video’s. De man dacht die opnames verwijderd te hebben, maar de politie vond de beelden toch terug op zijn computer.

De rechter wees er in het vonnis op dat (jonge) slachtoffers van misbruik jarenlang, zo niet hun hele leven, gevolgen ondervinden van het misbruik. Uit het dossier en uit de verschillende slachtofferverklaringen wordt volgens de rechter duidelijk hoe er..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gratis vakantie voor minima op pop-upcamping: ‘We hebben gezien wat de liefde van God inhoudt’

Een week bijkomen op een pop-upcamping, speciaal voor gezinnen die krap bij kas zitten. Daarvoor bood de IZB, vereniging voor zending in Nederland, dit jaar voor het eerst de mogelijkheid. Een terugblik.

Afbeelding

Ook na corona blijft de vakantiebijbelweek: ‘Kinderen iets meegeven van het geloof’

Toneelstukjes, kinderliedjes zingen, knutselen en bijbelverhalen vertellen. Op veel plekken is de vakantiebijbelweek een traditie tijdens de zomervakantie. Daar heeft corona geen verandering in gebracht, zegt de HGJB.

Afbeelding

Ewald Mackay over de kerk van alle eeuwen: ‘Wij protestanten zijn nieuwkomers, kleuters eigenlijk’

Als jochie schuwde Ewald Mackay de grote vragen niet en vandaag houden ze hem nog steeds bezig. Het christelijke leven mag, nee, móét een spannende strijd zijn, zegt hij, want spanning zorgt voor diepgang.

Afbeelding

Alles over de protestantse heiligenkalender • Wat hebben gelovigen van weleer voor ons betekend?

Protestanten doen niet aan heiligenverering. Toch geloven ook zij dat ze omringd zijn door een ‘wolk van getuigen’, zoals de Hebreeënbrief zegt. Het Nederlands Dagblad doet een voorzet, met verhalen en podcast.

Afbeelding

Steun voor een anglicaans ‘nee’ tegen homorelaties blijft beperkt

De meeste anglicaanse bisschoppen kozen voor saamhorigheid boven kerkpolitiek. Een nieuwe resolutie tegen homorelaties kreeg beperkte steun.

Afbeelding

‘De kerk is een unieke organisatie: ieder verhaal is het waard gehoord te worden’

De kerk moet in een seculiere samenleving veel beter haar best doen om kerkelijk jargon te vermijden, vindt dominee Riegonda van Welie-Kaai. ‘Waarom zou je het steeds over geloof hebben als je dit ook met vertrouwen kunt vertalen?’