‘Kampen’ gaat glunderend naar Utrecht toe: ‘Kampen is veel verder’

Achtergrond
De Theologische Universiteit Kampen-Utrecht hield vrijdagochtend open huis voor iedereen die het nieuwe pand in de Domstad wilde komen bewonderen. Van die gelegenheid werd goed gebruik gemaakt.
Rick Moeliker
vrijdag 1 juli 2022 om 19:29
De universiteit waar vrijgemaakt- en Nederlands-gereformeerden hun dominees opleiden gaat voorlopig door het leven als Theologische Universiteit Kampen-Utrecht.
De universiteit waar vrijgemaakt- en Nederlands-gereformeerden hun dominees opleiden gaat voorlopig door het leven als Theologische Universiteit Kampen-Utrecht. beeld Leonard Walpot

Utrecht

Het gaat voor ‘Kampen’ na de zomervakantie echt beginnen in Utrecht en dat mag de directe omgeving best merken. Het statige pand van de Theologische Universiteit Kampen-Utrecht aan de Plompetorengracht in Utrecht is deze vrijdagochtend versierd met vlaggetjes. 

Een dag daarvoor was het gebouw officieel geopend. Het staat op een plek zoals het bestuur van de universiteit had gehoopt toen het voornemen tot verhuizen een jaar geleden kenbaar werd gemaakt: midden in het centrum van Utrecht, op een steenworp afstand van de faculteit geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht.  

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Protestantse Kerk wil opvangcrisis oplossen door duizenden statushouders te huisvesten

Het idee voor het project ontstond spontaan in Kampen, waar kerken zelf vluchtelingen gingen opvangen. Het project wordt financieel gesteund door staatssecretaris Eric van den Burg (Asiel).

Afbeelding

Christelijk-gereformeerden mogen elkaar aanspreken op ‘vrouw in ambt’

Als gemeenten die behoren tot de Christelijke Gereformeerde Kerken vrouwelijke ambtsdragers bevestigen, is er alle reden hen op het schenden van de gezamenlijke kerkordelijke afspraken aan te spreken

Afbeelding

Kerken slaan handen ineen bij strijd tegen armoede: ‘We kunnen ons onderscheiden’

De torenhoge inflatie en het groeiend aantal Nederlanders met financiële problemen is voor kerken reden extra aandacht te geven aan armoede en hoe diaconieën daarbij hulp kunnen bieden.

Afbeelding

‘Anne huilde bij de dood van Bin Laden.’ Drie reacties op het overlijden van Anne van der Bijl

Drie mensen die met de befaamde bijbelsmokkelaar en oprichter van Open Doors Anne van der Bijl hebben samengewerkt, delen hun verhaal. De ‘avonturier van God’ overleed dinsdag.

Afbeelding

Nederlandse Gereformeerde Kerken tellen na hereniging zo’n 140.000 leden

De nieuwe Nederlandse Gereformeerde Kerken, een kerkverband dat volgend jaar ontstaat uit de hereniging van vrijgemaakt- en Nederlands-gereformeerden tellen bij de start op 1 mei 2023 zo’n 140.000 leden.

Afbeelding

Beraad roept op tot vrouwenstop ambt Christelijke Gereformeerde Kerken

Een nieuw beraad verzet zich tegen vrouwelijke ambtsdragers in de Christelijke Gereformeerde Kerken. Voorzitter dominee Anton Egas: ‘De synode noemt dit zonde en roept ons op elkaar te vermanen’.