Zingend op de vlucht: ‘Toen we het lied repeteerden, kreeg ik het te kwaad’

Reportage
Een Oekraïens gezin dat net is aangekomen. Een groep Syrische vluchtelingen die weer naar een volgende opvang moet. De GO Church in Middelharnis is een smeltkroes van culturen. En van kerkelijke gezindten.
Margot Berends
vrijdag 29 april 2022 om 11:25
De ontroering is voelbaar als een Oekraïens gezin meerstemmig een lied zingt.
De ontroering is voelbaar als een Oekraïens gezin meerstemmig een lied zingt. beeld Margot Berends

Terwijl de zonnige terrasjes bij het haventje van Middelharnis meer en meer bezet raken, wordt het voller en voller in de Emmaüskerk, even verderop. In dit protestantse kerkgebouw huist vanmiddag GOChurch, waar allerlei culturen elkaar ontmoeten. GO Church is bedoeld voor vluchtelingen, statushouders, mensen met een buitenlandse afkomst en voor sommige niet-kerkelijken die zich niet zo thuis voelen in de - vaak traditionele - kerken op Goeree Overflakkee. 

GOChurch verbindt deze mensen met talloze vrijwilligers van het hele eiland, door middel van allerlei activiteiten. Haar slogan is: ‘Als multiculturele gemeenschap zoeken wij verbinding met elkaar door de verbinding die wij hebben gekregen met God door Christus.’

Her en der zitten kleurrijk..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.