Een fonkelnieuwe kapel als teken van hoop, voor ouderen die hun kinderen niet meer naar de kerk zien gaan

Reportage
Terwijl overal in het land kerken sluiten, kreeg zorgcentrum Roomburgh in Leiden juist een nieuwe kapel. ‘Naast lichamelijke zorg is er in dit huis ook alle ruimte voor geestelijke zorg. Dat is prachtig.’ Al komen er niet meer zo veel bewoners naar de vieringen als vóór de coronatijd.
Maarten Boersema
zaterdag 15 oktober 2022 om 02:57 aangepast 09:01
Lampen hangen als aureolen aan het plafond.
Lampen hangen als aureolen aan het plafond. beeld Maarten Boersema

‘Heer, ontferm U over ons. Christus, ontferm U over ons. Heer, ontferm U over ons.’ Het klinkt gebroken en broos uit de kelen van een twintigtal ouderen. Ze zijn op deze zaterdagavond bijeengekomen voor de eucharistieviering in de nieuwe kapel van het rooms-katholieke zorgcentrum Roomburgh in Leiden. Voorganger van dienst is Theo Blokland, emeritus pastor van de parochie in Noordwijk. Hij woont nu in Voorhout, tussen Leiden en Noordwijk in.

Blokland leidt de samengekomen gemeenschap als een routinier door de viering en zet de toon bij het begin. ‘God is liefde en geeft het niet zomaar op met ons. Hij kan dan wel de goede herder zijn, die zijn schapen zoekt, maar als een schaap het vertikt om uit zijn schuilplaats te komen, dan komt het ec..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.