Foto’s in Luikse kathedraal beklad met anti-homoteksten. ‘Het bisdom accepteert dit niet’

Nieuws
In de rooms-katholieke kathedraal van Luik zijn dinsdag twee foto’s van homostellen en hun kinderen beklad. De foto’s maken deel uit van een expositie van het bisdom over hedendaagse gezinsvormen. Het bisdom Luik spreekt over ‘een homofobe daad’.
Hendro Munsterman
donderdag 6 oktober 2022 om 12:45 aangepast 14:31
Een van beide bekladde foto's van de expositie in de kathedraal van Luik.
Een van beide bekladde foto's van de expositie in de kathedraal van Luik. beeld nd

Luik

‘Het model van het gezin is een man en een vrouw - samen geven zij leven’, werd er groot door een onbekende met een zwarte viltstift op de twee foto’s geschreven.

De expositie ‘Familles aux mille visages’ (veelvoud aan gezinsvormen) laat middels een zestiental foto’s een grote diversiteit aan stellen en gezinnen zien. Deze expositie bevindt zich in de kruisgang van de Sint-Pauluskathedraal van de Franstalige stad vlak over de Limburgse grens. De rooms-katholieke kerk wil met de expositie aangeven dat zij alle mensen verwelkomt.

Op een van beide foto’s staat een kind van negen jaar met zijn twee vaders. Het is deze jongen die volgens de televisiezender RTBF de bekladding op zijn foto ontdekte. Het stel en het kind zijn volgens de RTBF ‘eno..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bezoekers van de Roermondse Caroluskapel kunnen eindelijk ‘de middeleeuwse monnik in de ogen kijken’

Wat zit er in het houten kistje, op tafel voor in de kerk? Een schedel, of is het leeg? En van wie is die schedel dan? De bezoekers in een kerk in Roermond houden even hun adem in. Dan gaat het deksel eraf.

Afbeelding

Paus Johannes Paulus II wist al veel eerder van kindermisbruik en plaatste zelf pedofiele priesters over

Paus Johannes Paulus II plaatste in de jaren ‘70 als aartsbisschop meerdere misbruikende priesters over. Dat ontkracht de theorie dat hij pas veel later van seksueel misbruik door geestelijken op de hoogte raakte.

Afbeelding

De geloofsleer groeit of ze sterft af, zegt de paus. Dat is een boodschap voor protestanten én katholieken

De Rooms-Katholieke Kerk vindt dat de geloofsleer niet statisch is, maar zich kan en zelfs moet ontwikkelen. Daarom riep paus Franciscus theologen onlangs op tot ‘creatieve trouw aan de traditie’.

Afbeelding

‘Als een vuilniszak aan de straat gezet’: nominatie mensenrechtenprijs voor woonwagenpastor

‘Mogen wij er ook zijn?’ Vragen woonwagenbewoners zich af. Pater Van der Zandt komt voor hen op. Hij is genomineerd voor de Prijs MensenrechtenMens. ‘Ieder mens verdient een plekje op de wereld. Waarom zij niet?’

Afbeelding

Vaticaanse websites gehackt en iedereen kijkt naar Rusland, want daar is men boos op de paus

Woensdag gingen de websites van het Vaticaan uit de lucht. Het bleek werk te zijn van hackers en iedereen wees gelijk naar Rusland. Twee dagen eerder had paus Franciscus namelijk fikse kritiek uit Moskou gekregen.

Afbeelding

Oekraïne: opgepakte katholieke paters ‘worden door Russische bezetter gefolterd’

Twee katholieke paters zijn door de Russische bezetter van Berdjansk opgepakt. Volgens berichten worden zij ‘illegaal vastgehouden en gefolterd’ om hen te laten toegeven dat zij wapens en munitie verstopten.