Ecologische docu-encycliek met paus Franciscus op Youtube Originals

Nieuws
Precies zeven jaar na de baanbrekende milieu-encycliek Laudato si’ van paus Franciscus is er nu een documentaire die de pauselijke boodschap bij een zo groot mogelijk publiek wil brengen. ‘The Letter’ is geproduceerd door Youtube Originals en gemaakt door de gelauwerde filmmaker Nicolas Brown.
Hendro Munsterman
dinsdag 4 oktober 2022 om 19:06 aangepast 20:31
Afbeelding
beeld nd

Vaticaanstad

Omdat veel wereldburgers nooit een pauselijke encycliek zullen lezen, zocht men in het Vaticaan naar nieuwe middelen om de pauselijke milieuboodschap uit 2015 breder uit te dragen. Daartoe werd contact gezocht met de bekende filmmaker Nicolas Brown. ‘Maar dit verhaal heeft geen plot! Hoe kun je nu een film maken zonder plot!’, had deze gezegd, vertelde Lorna Gold, de voorzitter van de internationale Laudato si-beweging dinsdag tijdens de persconferentie in het Vaticaan. 

Dus werd besloten het verhaal te vertellen vanuit het gezichtspunt van vijf mensen die persoonlijk geraakt zijn door de klimaatverandering:  vijf mensen die persoonlijk geraakt zijn door de klimaatverandering: een stamhoofd uit het Braziliaanse ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De geloofsleer groeit of ze sterft af, zegt de paus. Dat is een boodschap voor protestanten én katholieken

De Rooms-Katholieke Kerk vindt dat de geloofsleer niet statisch is, maar zich kan en zelfs moet ontwikkelen. Daarom riep paus Franciscus theologen onlangs op tot ‘creatieve trouw aan de traditie’.

Afbeelding

‘Als een vuilniszak aan de straat gezet’: nominatie mensenrechtenprijs voor woonwagenpastor

‘Mogen wij er ook zijn?’ Vragen woonwagenbewoners zich af. Pater Van der Zandt komt voor hen op. Hij is genomineerd voor de Prijs MensenrechtenMens. ‘Ieder mens verdient een plekje op de wereld. Waarom zij niet?’

Afbeelding

Vaticaanse websites gehackt en iedereen kijkt naar Rusland, want daar is men boos op de paus

Woensdag gingen de websites van het Vaticaan uit de lucht. Het bleek werk te zijn van hackers en iedereen wees gelijk naar Rusland. Twee dagen eerder had paus Franciscus namelijk fikse kritiek uit Moskou gekregen.

Afbeelding

Oekraïne: opgepakte katholieke paters ‘worden door Russische bezetter gefolterd’

Twee katholieke paters zijn door de Russische bezetter van Berdjansk opgepakt. Volgens berichten worden zij ‘illegaal vastgehouden en gefolterd’ om hen te laten toegeven dat zij wapens en munitie verstopten.

Afbeelding

‘Jullie pijn is mijn pijn en Jezus’ kruis is zichtbaar in jullie lijden.’ Paus schreef brief aan Oekraïense bevolking

De paus bidt elke dag voor Oekraïne, voor het volk dat al negen maanden ‘onder de absurde waanzin van de oorlog lijdt’. Dat schrijft hij in een emotionele brief aan de Oekraïense bevolking.

Afbeelding

Waarom installeert China een hulpbisschop en is het Vaticaan nu boos? ‘Beide zijden testen hun geheime akkoord’

Een maand nadat China en het Vaticaan hun geheime akkoord over bisschopsbenoemingen hernieuwden, uit Rome voor het eerst openlijke kritiek. Maar het lijkt vooral een spel om het akkoord en de grenzen ervan te testen.