Italiaanse bisschop onder politiebegeleiding wegens boze parochianen over parochiefusie

Nieuws
Rooms-katholieke gelovigen in het Italiaanse stadje Comacchio zijn zo boos over een geplande parochiefusie dat de bisschop een vergadering met het parochiebestuur onder politiebegeleiding moest verlaten.
Hendro Munsterman
donderdag 8 september 2022 om 12:41
De parochiekerk Santa Maria in Aula Regia is tevens een lokaal bedevaartsoord. Een Mariabeeld in de kerk draagt als naam Onze Lieve Vrouwe van het Volk.
De parochiekerk Santa Maria in Aula Regia is tevens een lokaal bedevaartsoord. Een Mariabeeld in de kerk draagt als naam Onze Lieve Vrouwe van het Volk. beeld google streetview

Ferrare

Bisschop Gian Carlo Perego was er maandag speciaal voor naar Comacchio afgereisd maar kwam van een koude kermis weer thuis in Ferrare. Het bisdom wil dat beide parochies in het stadje met 32.000 inwoners gaan fuseren, volgens Italiaanse media wegens een priestertekort. 

De ontmoeting duurde lang en kende ‘momenten van hoogspanning’ wegens de protesten van parochianen, meldt de Italiaanse krant La Repubblica. ‘Schande! Schande!’ werd er gescandeerd. Bij aankomst van de bisschop was hij al met spandoeken ontvangen. 

‘Hij wilde niet naar ons luisteren, het besluit is genomen zonder overleg’, tekent La Repubblica op uit de monden van parochianen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bezoekers van de Roermondse Caroluskapel kunnen eindelijk ‘de middeleeuwse monnik in de ogen kijken’

Wat zit er in het houten kistje, op tafel voor in de kerk? Een schedel, of is het leeg? En van wie is die schedel dan? De bezoekers in een kerk in Roermond houden even hun adem in. Dan gaat het deksel eraf.

Afbeelding

Paus Johannes Paulus II wist al veel eerder van kindermisbruik en plaatste zelf pedofiele priesters over

Paus Johannes Paulus II plaatste in de jaren ‘70 als aartsbisschop meerdere misbruikende priesters over. Dat ontkracht de theorie dat hij pas veel later van seksueel misbruik door geestelijken op de hoogte raakte.

Afbeelding

De geloofsleer groeit of ze sterft af, zegt de paus. Dat is een boodschap voor protestanten én katholieken

De Rooms-Katholieke Kerk vindt dat de geloofsleer niet statisch is, maar zich kan en zelfs moet ontwikkelen. Daarom riep paus Franciscus theologen onlangs op tot ‘creatieve trouw aan de traditie’.

Afbeelding

‘Als een vuilniszak aan de straat gezet’: nominatie mensenrechtenprijs voor woonwagenpastor

‘Mogen wij er ook zijn?’ Vragen woonwagenbewoners zich af. Pater Van der Zandt komt voor hen op. Hij is genomineerd voor de Prijs MensenrechtenMens. ‘Ieder mens verdient een plekje op de wereld. Waarom zij niet?’

Afbeelding

Vaticaanse websites gehackt en iedereen kijkt naar Rusland, want daar is men boos op de paus

Woensdag gingen de websites van het Vaticaan uit de lucht. Het bleek werk te zijn van hackers en iedereen wees gelijk naar Rusland. Twee dagen eerder had paus Franciscus namelijk fikse kritiek uit Moskou gekregen.

Afbeelding

Oekraïne: opgepakte katholieke paters ‘worden door Russische bezetter gefolterd’

Twee katholieke paters zijn door de Russische bezetter van Berdjansk opgepakt. Volgens berichten worden zij ‘illegaal vastgehouden en gefolterd’ om hen te laten toegeven dat zij wapens en munitie verstopten.