Kardinaal Ouellet ontkent aanranding van vrouwelijke stagiaire

Nieuws
De Canadese kardinaal Marc Ouellet ontkent ‘ten stelligste’ schuldig te zijn aan aanranding van een jonge vrouw in de jaren 2008 en 2010. Ouellet, sinds 2010 een van de hoogste prelaten in het Vaticaan, was toen aartsbisschop van Québec.
Hendro Munsterman
vrijdag 19 augustus 2022 om 18:04
Kardinaal Marc Ouellet op het Sint-Pietersplein.
Kardinaal Marc Ouellet op het Sint-Pietersplein. beeld afp / Alberto Pizzoli

Vaticaanstad

In een via de persdienst van het Vaticaan vrijgegeven verklaring spreekt Ouellet over ‘valse beschuldigingen die de klaagster tegen mij heeft geuit’. Hij ontkent ‘ten stelligste ongepaste handelingen jegens haar te hebben gepleegd’. 

De vrouw was tussen 2008 en 2010 als pastoraal werkster werkzaam in het aartsbisdom Québec en diende in 2020 een klacht in wegens aanranding. Ze beweert dat Ouellet haar herhaalde malen ongevraagd betastte op haar rug en onderrug en ook probeerde haar te zoenen. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kardinaal Koch biedt nu toch excuses aan voor nazi-vergelijking

Kardinaal Koch biedt zijn ‘excuses aan aan iedereen die zich beledigd voelt’ door de nazivergelijking die hij maakte tijdens een interview over de Duitse Rooms-Katholieke Kerk en haar hervormingsproces.

Afbeelding

Ecologische docu-encycliek met paus Franciscus op Youtube Originals

Zeven jaar na de milieu-encycliek Laudato si’ is er een documentaire om de boodschap ervan bij een groot publiek te brengen. ‘The Letter’ is geproduceerd door Youtube en gemaakt door de bekroonde filmmaker Nicolas Brown.

Afbeelding

Paus deed vredesoproep nadat Moskou het dunne lijntje met Rome doorknipte

De strategie van paus Franciscus om via kerkelijke invloed de vrede in Oekraïne te bevorderen is mislukt. Nu gooit hij het over een andere boeg, maar Poetin is Chroetsjev niet en Oekraïne is geen Syrië.

Afbeelding

Hulpbisschop van Aken veroordeeld wegens diefstal van dementerende vrouw

De hulpbisschop van het Duitse bisdom Aken stal 128.000 euro van een bejaarde vrouw en is daarvoor door de rechter veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraf. Ook moet hij een boete van vijfduizend euro betalen.

Afbeelding

Van Vegetarische Zusters tot films voor dierendag: Franciscus van Assisi is nog altijd een grote inspiratie

Het is dinsdag niet alleen Werelddierendag, maar ook de naamdag van de heilige Franciscus van Assisi. De 13e-eeuwse monnik, die goed was voor mens en dier, weet ook nu nog mensen te boeien met zijn levenshouding.

Afbeelding

Het Vaticaan pakt het anders aan: de Sint-Pieter moet minder museum worden

De Sint-Pietersbasiliek in het Vaticaan moet weer meer een spirituele plek voor gelovigen worden en minder een toeristische attractie. Andrea Bocelli en een gigantische lichtshow zetten de eerste stap in die richting.