Limburgse pastoor weg na ‘ongepast gedrag’

Nieuws
Een Limburgse pastoor die vorige week op non-actief was gesteld, komt niet terug in die functie.
anp
maandag 27 juni 2022 om 04:21
De pastoor werkte voor de samenwerkende parochies Berg en Terblijt, Houthem en Broekhem (niet de kerk op de foto).
De pastoor werkte voor de samenwerkende parochies Berg en Terblijt, Houthem en Broekhem (niet de kerk op de foto). beeld Cathopic

Roermond

De man zou onlangs een seksfilmpje hebben laten zien aan een moeder van een communicantje, en sindsdien zijn er meer meldingen over de man binnengekomen. ‘Hij gaat weg uit zijn parochie, en het is niet voor de hand liggend dat hij naar een andere parochie gaat. Wat hij wel gaat doen, moet rustig bekeken worden’, zegt een woordvoerder van het bisdom Roermond na berichtgeving van de regionale zender L1.

De pastoor werkte voor de samenwerkende parochies Berg en Terblijt, Houthem en Broekhem. Nadat de man vorige week was geschorst, ‘hebben enkele vrouwen zich gemeld die ook aangaven dat er de afgelopen tijd vreemde dingen zijn gebeurd. Er was geen sprake van seksueel contact, maar wel van ongepast gedrag. Insinuer..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vaticaan verdedigt De Groene Amsterdammer tegen Oost-Timorese kritiek

De onthullingen over seksueel misbruik door bisschop en Nobelprijswinnaar Carlos Belo leiden in de Oost-Timor tot kritiek op internationale media. Het Vaticaan neemt ze wel serieus en doet intern onderzoek.

Afbeelding

Foto’s in Luikse kathedraal beklad met anti-homoteksten. ‘Het bisdom accepteert dit niet’

In de kathedraal van Luik zijn foto’s van homostellen en hun kinderen beklad. Er werden teksten overheen geschreven over het huwelijk van man en vrouw als model. De foto’s maken deel uit van een expositie van het bisdom.

Afbeelding

Deze bisschop ziet Nigeria ‘islamiseren’: ‘Vrij reizen kan hier niet meer. Je kunt zomaar gekidnapt worden’

De overheid van Nigeria voert een agenda van islamisering door, is de stellige mening van bisschop Wilfred Chikpa Anagbe. ‘Nigeria moet een moslimstaat worden en de christenen moeten verdwijnen.’

Afbeelding

Kardinaal Koch biedt nu toch excuses aan voor nazi-vergelijking

Kardinaal Koch biedt zijn ‘excuses aan aan iedereen die zich beledigd voelt’ door de nazivergelijking die hij maakte tijdens een interview over de Duitse Rooms-Katholieke Kerk en haar hervormingsproces.

Afbeelding

Ecologische docu-encycliek met paus Franciscus op Youtube Originals

Zeven jaar na de milieu-encycliek Laudato si’ is er een documentaire om de boodschap ervan bij een groot publiek te brengen. ‘The Letter’ is geproduceerd door Youtube en gemaakt door de bekroonde filmmaker Nicolas Brown.

Afbeelding

Paus deed vredesoproep nadat Moskou het dunne lijntje met Rome doorknipte

De strategie van paus Franciscus om via kerkelijke invloed de vrede in Oekraïne te bevorderen is mislukt. Nu gooit hij het over een andere boeg, maar Poetin is Chroetsjev niet en Oekraïne is geen Syrië.