Nancy Pelosi door Amerikaanse bisschoppen communie geweigerd om abortusstandpunt

Nieuws
Vier Amerikaanse bisschoppen hebben laten weten de vooraanstaande Amerikaanse politica Nancy Pelosi de communie te zullen weigeren wegens haar abortusstandpunt. Desondanks Pelosi ging onlangs toch naar de mis en ontving zij de eucharistie.
Hendro Munsterman
vrijdag 27 mei 2022 om 17:31
Paus Franciscus ontving Nancy Pelosi afgelopen oktober in privé-audiëntie.
Paus Franciscus ontving Nancy Pelosi afgelopen oktober in privé-audiëntie. beeld afp / Vatican Media

New York

De eerste bisschop die publiekelijk te kennen gaf de democratische Pelosi te zullen weigeren als zij de eucharistie zou willen ontvangen, was aartsbisschop van San Francisco, Salvatore Cordileone. Hij is de bisschop van het bisdom waar de katholieke voorzitter van het Huis van Afgevaardigden woont.

Volgens Cordileone moet Pelosi eerst publiekelijk haar steun voor wetgeving die abortus mogelijk maakt intrekken, biechten en de sacramentele vergeving door een priester ontvangen om de eucharistie te kunnen ontvangen. Hij zei tot zijn besluit te zijn gekomen ‘na talloze pogingen om met haar te praten om haar te helpen het ernstige kwaad dat ze begaat te begrijpen, alsmede het schandaal dat ze veroorzaakt en het gevaar voor ha..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Als een vuilniszak aan de straat gezet’: nominatie mensenrechtenprijs voor woonwagenpastor

‘Mogen wij er ook zijn?’ Vragen woonwagenbewoners zich af. Pater Van der Zandt komt voor hen op. Hij is genomineerd voor de Prijs MensenrechtenMens. ‘Ieder mens verdient een plekje op de wereld. Waarom zij niet?’

Afbeelding

Vaticaanse websites gehackt en iedereen kijkt naar Rusland, want daar is men boos op de paus

Woensdag gingen de websites van het Vaticaan uit de lucht. Het bleek werk te zijn van hackers en iedereen wees gelijk naar Rusland. Twee dagen eerder had paus Franciscus namelijk fikse kritiek uit Moskou gekregen.

Afbeelding

Oekraïne: opgepakte katholieke paters ‘worden door Russische bezetter gefolterd’

Twee katholieke paters zijn door de Russische bezetter van Berdjansk opgepakt. Volgens berichten worden zij ‘illegaal vastgehouden en gefolterd’ om hen te laten toegeven dat zij wapens en munitie verstopten.

Afbeelding

‘Jullie pijn is mijn pijn en Jezus’ kruis is zichtbaar in jullie lijden.’ Paus schreef brief aan Oekraïense bevolking

De paus bidt elke dag voor Oekraïne, voor het volk dat al negen maanden ‘onder de absurde waanzin van de oorlog lijdt’. Dat schrijft hij in een emotionele brief aan de Oekraïense bevolking.

Afbeelding

Waarom installeert China een hulpbisschop en is het Vaticaan nu boos? ‘Beide zijden testen hun geheime akkoord’

Een maand nadat China en het Vaticaan hun geheime akkoord over bisschopsbenoemingen hernieuwden, uit Rome voor het eerst openlijke kritiek. Maar het lijkt vooral een spel om het akkoord en de grenzen ervan te testen.

Afbeelding

Paus: katholieken kunnen niet polariseren, want ze denken in termen van ‘en-en’ in plaats van ‘of-of’

Paus Franciscus heeft zich in scherpe bewoordingen uitgelaten over politieke polarisatie en kerkelijke ideologisering. Ook wees hij de priesterwijding van vrouwen af en veroordeelde hij opnieuw abortus.