Duitse non niet vervolgd wegens misbruik: ‘slachtoffer’ trekt beschuldiging in

Nieuws
Maandenlang deed het parket in het Duitse Frankenthal onderzoek naar mogelijk seksueel misbruik door een vrouwelijke religieuze. Het vermeende slachtoffer heeft nu echter zijn beschuldiging ingetrokken.
Hendro Munsterman
woensdag 12 januari 2022 om 19:39
De rooms-katholieke kathedraal van de Duitse stad Speyer.
De rooms-katholieke kathedraal van de Duitse stad Speyer. beeld epa / Ronald Wittek

Speyer

De non zou de 36-jarige man dertig jaar geleden in een kindertehuis van de zusters van Niederbronn in Speyer seksueel hebben misbruikt. Dat was tenminste zijn eerdere beschuldiging. Maar de hoofdofficier van justitie liet dinsdag weten dat het vermeende slachtoffer tijdens een recent verhoor zou hebben toegegeven dat hij weliswaar door de non zou zijn geslagen en vernederd, maar niet seksueel misbruikt. 

Vorig jaar had de man tijdens een interview met een krant gesproken over ‘meervoudig seksueel misbruik’ door de zuster. Volgens de officier van justitie had de man zich ‘blijkbaar laten meeslepen door de berichtgeving’ over kerkelijk seksueel misbruik in de media.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Deze bisschop ziet Nigeria islamiseren: ‘Vrij reizen kan hier niet meer. Je kunt zomaar gekidnapt worden’

De overheid van Nigeria voert een agenda van islamisering door, is de stellige mening van bisschop Wilfred Chikpa Anagbe. ‘Nigeria moet een moslimstaat worden en de christenen moeten verdwijnen.’

Afbeelding

Kardinaal Koch biedt nu toch excuses aan voor nazi-vergelijking

Kardinaal Koch biedt zijn ‘excuses aan aan iedereen die zich beledigd voelt’ door de nazivergelijking die hij maakte tijdens een interview over de Duitse Rooms-Katholieke Kerk en haar hervormingsproces.

Afbeelding

Ecologische docu-encycliek met paus Franciscus op Youtube Originals

Zeven jaar na de milieu-encycliek Laudato si’ is er een documentaire om de boodschap ervan bij een groot publiek te brengen. ‘The Letter’ is geproduceerd door Youtube en gemaakt door de bekroonde filmmaker Nicolas Brown.

Afbeelding

Paus deed vredesoproep nadat Moskou het dunne lijntje met Rome doorknipte

De strategie van paus Franciscus om via kerkelijke invloed de vrede in Oekraïne te bevorderen is mislukt. Nu gooit hij het over een andere boeg, maar Poetin is Chroetsjev niet en Oekraïne is geen Syrië.

Afbeelding

Hulpbisschop van Aken veroordeeld wegens diefstal van dementerende vrouw

De hulpbisschop van het Duitse bisdom Aken stal 128.000 euro van een bejaarde vrouw en is daarvoor door de rechter veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraf. Ook moet hij een boete van vijfduizend euro betalen.

Afbeelding

Van Vegetarische Zusters tot films voor dierendag: Franciscus van Assisi is nog altijd een grote inspiratie

Het is dinsdag niet alleen Werelddierendag, maar ook de naamdag van de heilige Franciscus van Assisi. De 13e-eeuwse monnik, die goed was voor mens en dier, weet ook nu nog mensen te boeien met zijn levenshouding.