Paus creëert 13 nieuwe kardinalen, waarvan twee op afstand

Nieuws
Paus Franciscus creëert zaterdag tijdens een uitzonderlijk sobere plechtigheid dertien nieuwe kardinalen uit acht landen. Negen van hen zijn jonger dan 80 jaar en zijn kiesgerechtigd in een eventueel conclaaf.
Hendro Munsterman
vrijdag 27 november 2020 om 19:47
Afbeelding
beeld Alberto Pizzoli / afp

Vaticaanstad

De twee Aziatische bisschoppen uit de Filipijnen en Brunei zullen de plechtigheid wegens reisrestricties thuis via internet volgen. Hun kardinaalshoed en -ring zullen zij op een later moment door de pauselijke nuntius in hun land krijgen overhandigd.

Zeven van de dertien nieuwe kardinalen wonen in Italië of werken aan de romeinse curie. De anderen zitten al meerdere dagen in quarantaine in het Vaticaanse gastenhuis Santa Marta. 

Het zogenaamde consistorie wordt zaterdagmiddag om 16.00 uur in een vrijwel lege Sint-Pietersbasiliek met een honderdtal personen gehouden. De gebruikelijke omhelzing door de andere kardinalen blijft achterwege, evenals de traditionele felicitatieplechtigheden na afloop. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.