In de ‘Economie van Franciscus’ staat niet het geld, maar menselijke waardigheid centraal
Meer dan tweeduizend jonge economen, ondernemers en activisten namen afgelopen weekend deel aan het online-evenement ‘De economie van Franciscus’. Vanuit Nederland dachten meer dan twintig mensen op uitnodiging van de paus mee over de uitdagingen van een economie voor de wereld van morgen.
-
- Hendro Munsterman aangepast 08:42

Coronaproof kwam een klein aantal sprekers in Assisi bijeen voor 'De economie van Franciscus', terwijl honderden andere jonge economen, ondernemers en 'change makers' virtueel aansloten.
(beeld the economy of francesco)Nieuwkuijk
‘Dit is een grote denktank die als jongerenbeweging is opgezet’, omschrijft de katholieke, aan de Radboud Universiteit Nijmegen verbonden cultuurwetenschapper Wilco Versteeg (34). ‘Wat kunnen wij als jongeren, ergens tussen de 20 en 35 of 40, doen met de wenken die de paus ons geeft in zijn milieu-encycliek Laudato si’ en zijn sociale encycliek Fratelli Tutti?’
Eigenlijk zouden de meer dan tweeduizend deelnemers uit 115 landen afgelopen maart in het Italiaanse Assisi bij elkaar gekomen zijn. Onder hen ook niet-katholieke christenen, jongeren uit andere godsdiensten en ongelovigen. Maar door de coronacrisis werd dat evenement uitgesteld en werden er andere, digitale vormen gevonden.
‘Er is toen direct een digitaal tra..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .