Katholiekinside
Afbeelding

De dochters van Jorge en Hadewijch gaan het klooster in. ‘Ik heb een roeping, huilde ik’

Je kind wil intreden in een klooster. Dat overkwam Jorge en Hadewijch Klaassen-Merino. Hun twee dochters gaan zich aansluiten bij congregatie van de Blauwe Zusters.

Afbeelding

Paus grijpt hard in bij hulporganisatie Caritas en stuurt voltallige leiding weg. ‘Een volslagen verrassing’

De leiding van de katholieke hulporganisatie Caritas is dinsdag door paus Franciscus naar huis gestuurd. De redenen ervoor lijken te maken te hebben met managementproblemen die wellicht een onveilige werksfeer schiepen.

Afbeelding

Katholieke Kerk in Italië wil héél voorzichtig misbruik onderzoeken. ‘Een wrede poging om getallen te manipuleren’

Nogal nietszeggend zijn de eerste onderzoekscijfers naar het misbruik in de Italiaanse Katholieke Kerk. Volgens critici was dat precies de bedoeling van het rapport. ‘Het is statistieke onkunde op zijn best.’

Afbeelding

De Duitse bisschoppen willen geen protestantse, maar vooral een ‘betere’ katholieke kerk

Na de Nederlandse waren nu ook de Duitse bisschoppen in Rome voor hun ad-liminabezoek. Ze verdedigden er met name hun hervormingsvoorstellen. ‘De Heilige Vader heeft ons duidelijk gemaakt dat moed en geduld nodig zijn.’

Afbeelding

Deze kunstenares exposeert in Vaticaanse bibliotheek. ‘Ik stopte Galilei in de Vaticaanse agenda’

De Nederlandse boekenmaker Irma Boom toont in de Vaticaanse bibliotheek haar moderne boekdesign. ‘Book! Boom!’, heet de expositie van de artiest die de verketterde Galilei in de Vaticaanse agenda stopte.

Afbeelding

Radboud Universiteit start katholiek instituut: ‘Laudato Si’ voor duurzame hoop’

De bisschoppen namen in 2020 de Nijmeegse Radboud Universiteit het predicaat katholiek af. Het Vaticaan meldt nu het tegendeel. En de Radboud stelt een Laudato Si’-Instituut met leerstoel in. ‘Voor duurzame hoop.’

Afbeelding

Amerikaanse bisschoppen kiezen omstreden ‘anti-Franciscus’-bisschop tot voorzitter

Met grote meerderheid hebben de bisschoppen in de Verenigde Staten een omstreden conservatieve aartsbisschop tot hun voorzitter gekozen. Dit versterkt de anti-Franciscus meerderheid binnen de verdeelde conferentie.

Afbeelding

Christenvervolging toegenomen: ‘In het Midden-Oosten hebben ze het nu vaak slechter dan in de tijd van ISIS’

In veel landen is de vervolging van christenen en andere religieuze minderheden toegenomen. Dat blijkt uit een rapport van hulporganisatie Kerk in Nood, dat spreekt over ‘sterke toename van genocidaal geweld’.