Catechese voor volwassenen: ‘Ik was de hele dag gespannen om hiernaartoe te gaan’

Reportage
Ergens in Zuid-Holland, aan de rand van het Groene Hart, bedacht een pastoor iets nieuws: catechese voor volwassenen, waarbij elke avond met een gezamenlijke maaltijd begint. ‘De eerste avond was bijzonder’, vertelt een deelnemer. Aan tafel krijg je best gauw een intieme sfeer.
Maarten Boersema
zaterdag 13 mei 2023 om 01:54
De eerste vraag is: waar en hoe laat jij je tot rust brengen door God?
De eerste vraag is: waar en hoe laat jij je tot rust brengen door God? beeld Maarten Boersema
Geloven in

Zoeterwoude

‘Die kikkererwten doen het ’m. Ze geven een bite en maken de curry heerlijk.’ Hij zegt het met een grote grijns op zijn gezicht en kijkt de tafel rond. ‘Dan te bedenken dat ze in Israël ook veel kikkererwten eten, bijvoorbeeld in hummus.’ Het is op deze maandagavond gezellig rondom een grote tafel in de pastorie van Zoeterwoude naast de rooms-katholieke Goede Herderkerk. Pastoor Walter Broeders had altijd al het voornemen om catechese met een maaltijd te geven aan parochianen tussen de veertig en zestig jaar. Dit jaar is het er eindelijk van gekomen.

Op drie maandagavonden behandelt Broeders de zaligsprekingen van Jezus. Daarbij stelt hij elke avond een andere vraag. Wie ben ik? Wat doe ik? Waartoe ben ik geroepen?

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.