Alpha wordt overspoeld door aanvragen van katholieke parochies: ‘Dit is waar we altijd om hebben gebeden’

Nieuws
Alpha Nederland wordt overspoeld door aanvragen vanuit rooms-katholieke parochies. Waar normaliter circa 25 cursussen per jaar door de katholieken worden aangevraagd, waren dit er afgelopen jaar meer dan honderd. Dit komt door Missionaire Parochie, een landelijke conferentie die een jaar geleden in Breda werd gehouden.
Wim Houtman
zaterdag 25 maart 2023 om 01:27
James Mallon sprak vorig jaar op een on-katholiek drukbezochte conferentie in Breda.
James Mallon sprak vorig jaar op een on-katholiek drukbezochte conferentie in Breda. beeld Ramon Mangold

Veenendaal

Tijdens deze conferentie met duizend deelnemers kwam de Canadese priester James Mallon op uitnodiging van bisschop Liesen van Breda zijn visie op parochievernieuwing uitleggen. Deze beschrijft hij in zijn boek Als God renoveert (2019). Sinds de verschijning en de vele vertalingen die daarop volgden, wordt het boek in veel parochies bij de hand genomen als het om kerkopbouw gaat. Vandaag is er een terugkomdag in Veenendaal, waar zo’n zevenhonderd katholieken worden verwacht. 

Mallon is enthousiast supporter van Alpha, een evangelisatiemethode om meer leerlingen van Jezus te maken en zo een missionaire parochie te worden. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Deze priester, gebedsgenezer en duiveluitdrijver is nu gouverneur in Nigeria. Maar geschorst als priester

De Nigeriaanse priester Hyacinth Lormen Alia heeft zijn populariteit onder meer te danken aan zijn gebedsgenezingen en duiveluitdrijvingen. Hij is sinds maandag 29 mei gouverneur van de deelstaat Benue.

Afbeelding

Hoe de paus de Duitsers links inhaalt, en waarom 'rechts' dat ineens prachtig vindt

In oktober vindt in Rome de bisschoppensynode over ‘synodaliteit’ plaats. Het is een historische gebeurtenis, maar wie snapt eigenlijk (nog) waar het over gaat? Een uitlegverhaal met een opvallende constatering.

Afbeelding

Nicht van Benedictus XVI weigert erfenis omdat zij dan wellicht misbruikslachtoffer geld moet betalen

Een nicht van Benedictus XVI, die tot eigen verrassing voor een deel van zijn erfenis in aanmerking komt, wil het niet hebben. Zij zou een proces wegens toedekken van seksueel misbruik door de overleden paus mee-erven.

Afbeelding

Waarom de paus anders naar Rusland kijkt dan de rest van het Westen

De Braziliaanse president Lula en de Argentijnse paus Franciscus spraken woensdag over het Oekraïne-conflict. Hun visie op Poetin is relatief mild. Dat is te begrijpen vanuit hun Latijns-Amerikaanse context.

Afbeelding

Christenen en sociale media: Vaticaan roept op tot 'totale presentie' en verzet tegen 'algoritmocratie'

Wie is mijn naaste op sociale media? Deze vraag heeft het Vaticaan een theologisch en pastoraal antwoord gegeven. Maar er is ook op misbruik van het internet om verdeeldheid te zaaien, ook door bisschoppen en priesters.

Afbeelding

Open dag katholieke charismatische vernieuwing: 'Jezus heeft mij verlost van de slavernij'

De landelijke CHARIS-dag wil charismatische katholieken samenbrengen. Voor de toekomst zien zij meer oecumene met de pinkster- en evangeliegemeenten. De betrokkenheid van de Antilliaanse gemeenschap is groot.