Alpha wordt overspoeld door aanvragen van katholieke parochies: ‘Dit is waar we altijd om hebben gebeden’

Nieuws
Alpha Nederland wordt overspoeld door aanvragen vanuit rooms-katholieke parochies. Waar normaliter circa 25 cursussen per jaar door de katholieken worden aangevraagd, waren dit er afgelopen jaar meer dan honderd. Dit komt door Missionaire Parochie, een landelijke conferentie die een jaar geleden in Breda werd gehouden.
Wim Houtman
zaterdag 25 maart 2023 om 01:27
James Mallon sprak vorig jaar op een on-katholiek drukbezochte conferentie in Breda.
James Mallon sprak vorig jaar op een on-katholiek drukbezochte conferentie in Breda. beeld Ramon Mangold

Veenendaal

Tijdens deze conferentie met duizend deelnemers kwam de Canadese priester James Mallon op uitnodiging van bisschop Liesen van Breda zijn visie op parochievernieuwing uitleggen. Deze beschrijft hij in zijn boek Als God renoveert (2019). Sinds de verschijning en de vele vertalingen die daarop volgden, wordt het boek in veel parochies bij de hand genomen als het om kerkopbouw gaat. Vandaag is er een terugkomdag in Veenendaal, waar zo’n zevenhonderd katholieken worden verwacht. 

Mallon is enthousiast supporter van Alpha, een evangelisatiemethode om meer leerlingen van Jezus te maken en zo een missionaire parochie te worden. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Open dag katholieke charismatische vernieuwing: 'Jezus heeft mij verlost van de slavernij'

De landelijke CHARIS-dag wil charismatische katholieken samenbrengen. Voor de toekomst zien zij meer oecumene met de pinkster- en evangeliegemeenten. De betrokkenheid van de Antilliaanse gemeenschap is groot.

Afbeelding

Hoe katholiek is de Radboud Universiteit Nijmegen? 'Er moet meer aandacht komen voor roeping'

Toen de Nederlandse bisschoppen de Radboud Universiteit het predicaat ‘katholiek’ ontnamen, tikte het Vaticaan hen op de vingers. 'Wat betekent het om katholiek en universiteit te zijn?'

Afbeelding

Seksueel misbruik binnen Katholieke Kerk Illinois minstens vier keer zo groot als kerk zelf dacht

Sinds 1950 hebben 450 katholieke geestelijken in de Amerikaanse staat Illinois in totaal 1997 minderjarigen seksueel misbruikt. Dat staat in een omvangrijk rapport dat openbaar is gemaakt.

Afbeelding

Belgische monniken strijden tegen zwarte handel in trappistenbier in Nederland

Het kleinste Belgische trappistenbiertje wordt sinds jaar en dag alleen aan particulieren verkocht om de prijzen laag te houden. Maar in Nederland leidde dat juist tot illegale handel en woekerprijzen. Dat is nu voorbij.

Afbeelding

Paus stuurt kardinaal Zuppi naar Moskou en Kyiv om 'spanningen te helpen verminderen'

'Vredesmissie' mag het officieel niet heten, want dat woord ligt zowel in Oekraïne als in Rusland gevoelig. Toch stuurt Franciscus een kardinaal die eerder een vredesbestand bemiddelde op 'missie' naar Moskou en Kyiv.

Afbeelding

Een katholiek Keti Koti? Alle Noord-Hollandse parochies zingen 'Amazing Grace'

Bisdom Haarlem-Amsterdam neemt het initiatief om Keti Koti te vieren. Dit doet zij door het lied 'Amazing Grace' te zingen in al haar parochies. Andere bisdommen zijn nog niet zo ver in hun plannen.