Amerikaanse miljonairs laten priesters op homo-apps opsporen. ‘We willen de kerk helpen heilig te zijn’

Nieuws
Dankzij het kopen van data van datingapps voor homo’s, wist een Amerikaanse organisatie priesters te traceren en bij hun bisschoppen aan te geven. Dit gebeurde met geld van conservatief-katholieke miljonairs, blijkt uit onderzoek van The Washington Post.
Hendro Munsterman
maandag 13 maart 2023 om 17:06 aangepast 21:05
Een spandoek met het logo van de homo-datingapp Grindr bij de lancering van het bedrijf op de Amerikaanse beurs in november 2022.
Een spandoek met het logo van de homo-datingapp Grindr bij de lancering van het bedrijf op de Amerikaanse beurs in november 2022. beeld Richard Levine

New York

Tussen 2018 en 2021 werd volledig legaal voor meer dan vier miljoen dollar aan data van verschillende datingapps gekocht. 

De organisatie van conservatieve katholieken vergeleek de verkregen data daarna met de locaties waar de gebruikers verbleven, op zoek naar plekken als pastorieën, kerkelijke kantoren en priesterseminaries. Er werd vooral gezocht naar apps die door mannelijke homoseksuelen worden gebruikt, zoals Grindr en Scruff, maar ook in data van een algemenere datingapp als OkCupid.

vernieuwing

Volgens de krant werden de getrackte priesters daarna bij hun bisschop aange..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Aanslagen op orthodoxe kerk en katholieke school in Jeruzalem en Nazareth

In Jeruzalem vond zondag een aanslag plaats op de Grieks-orthodoxe Kerk van het Graf van de Maagd Maria, aan de voet van de Olijfberg. In Nazareth werden donderdag een katholieke school en een vrouwenklooster beschoten.

Afbeelding

In stilte bidden katholieken tussen uitgaanspubliek in Amsterdam. 'Je bent een monstrans, je straalt Jezus uit'

Tijdens de jaarlijks 'Stille Omgang' in Amsterdam herdenken honderden katholieken het eucharistisch wonder dat in de Kalverstraat plaatsvond. 'We hebben eerst Jezus ontvangen en we gaan met Hem deze wandeling doen.'?

Afbeelding

Heeft Johannes Paulus II misbruik door priesters toegedekt? Polen is daarover tot op het bot verdeeld

Seksueel kindermisbruik door zeker drie priesters zou paus Johannes Paulus II als aartsbisschop hebben toegedekt. Maar de rechts-nationalistische regering en de Rooms-Katholieke Kerk verdedigen de Poolse pontifex.

Afbeelding

Paus vierde tiende verjaardag niet. 'Een cadeau omdat ik tien jaar paus ben? Vrede graag'

Paus Franciscus liet de tiende verjaardag van zijn pausverkiezing zonder poespas voorbijgaan. Maar hij hield wel een heuse interviewmarathon met media uit verschillende landen. Met een aantal opvallende uitspraken.

Afbeelding

Tien jaar paus Franciscus: 'Deze paus heeft mij geholpen me te verzoenen met een kerk die niet volmaakt is'

We kijken terug op tien jaar paus Franciscus met Nederlandse kerkleiders, een kerkhistoricus, en specialisten op kernthema’s van de paus: duurzaamheid, de armen en verdrukten, misbruik en omgang met verschillen.

Afbeelding

Amerikaanse miljonairs laten priesters op homo-apps opsporen. 'We willen de kerk helpen heilig te zijn'

Dankzij het kopen van data van datingapps voor homo's, wist een Amerikaanse organisatie priesters te traceren en bij hun bisschoppen aan te geven. Dit gebeurde met geld van conservatief-katholieke miljonairs.