‘Pedofilie is onderdeel van de lhbt+-agenda.’ In de wereld van Hugo Bos is alles een geestelijke strijd

Interview
Hugo Bos is het gezicht van Civitas Christiana, de stichting die afgelopen week in het nieuws kwam met een petitie tegen kinderboekenschrijver Pim Lammers. De tot het katholicisme bekeerde Bos vindt niet dat hij polariseert. Althans, niet méér dan Jezus. ‘Ik vertel gewoon hoe God het ziet.’
Aaldert van Soest Jaco Wilschut
vrijdag 10 februari 2023 om 10:00 aangepast 12:06
Hugo Bos, voorman van Civitas Christiana
Hugo Bos, voorman van Civitas Christiana beeld Niek Stam
Niet te missen

Veenendaal

Wie binnenkomt in het hoofdkwartier van Civitas Christiana in Veenendaal, gaat een stap terug in de tijd. In het woongedeelte staan geen meubels van Ikea, maar lederen fauteuils. Aan het plafond een gouden kroonluchter en aan de muur hangen zwaarden als decoratie. Het hele interieur ademt de sfeer van vroeger. 

Boven de haard hangt een foto van Plinio Corrêa de Oliveira, de Braziliaanse professor die aan de wieg stond van de wereldwijde beweging Traditie, Familie en Privé-Eigendom (TFP). Hoewel De Oliveira al bijna dertig jaar geleden overleden is, voeren wereldwijd duizenden katholieken nog steeds onder de vlag van zijn beweging de strijd tegen zaken als abortus en homoseksualiteit. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

In stilte bidden katholieken tussen uitgaanspubliek in Amsterdam. 'Je bent een monstrans, je straalt Jezus uit'

Tijdens de jaarlijks 'Stille Omgang' in Amsterdam herdenken honderden katholieken het eucharistisch wonder dat in de Kalverstraat plaatsvond. 'We hebben eerst Jezus ontvangen en we gaan met Hem deze wandeling doen.'?

Afbeelding

'Pedofilie is onderdeel van de lhbt+-agenda.' In de wereld van Hugo Bos is alles een geestelijke strijd

Hugo Bos is het gezicht van Civitas Christiana, de stichting die afgelopen week in het nieuws kwam met een petitie tegen schrijver Pim Lammers. Bos vindt niet dat hij polariseert. Althans, niet méér dan Jezus.

Afbeelding

Ingetreden in een klooster, en dan? 'Het werd psychologisch een bedreigende situatie'

Steeds minder mensen houden de opleiding voor kloosterbroeder of zuster vol, merkte zuster Catharina Al. Zelf zocht ze jaren naar een passende plek. Pas bij het derde klooster voelde het veilig genoeg om te blijven.

Afbeelding

De dochters van Jorge en Hadewijch gaan het klooster in. ‘Ik heb een roeping, huilde ik’

Je kind wil intreden in een klooster. Dat overkwam Jorge en Hadewijch Klaassen-Merino. Hun twee dochters gaan zich aansluiten bij congregatie van de Blauwe Zusters.

Afbeelding

Vlaamse bisschoppen geven als eerste ter wereld groen licht voor kerkelijke zegen homostellen

De bisschoppen van Vlaanderen zetten de deur open voor het zegenen van homostellen. Daarmee gaan ze lijnrecht in tegen het Vaticaan. Dinsdagochtend hebben ze een liturgie gepubliceerd die daarvoor gebruikt kan worden.

Afbeelding

Wie was de nieuwe Nederlandse heilige Titus Brandsma? ‘Nooit was Onze Lieve Heer mij zo nabij als in de cel’

‘Ik kan het uitjubelen van vreugde’, schreef Titus Brandsma in zijn cel in Scheveningen. Enkele maanden later stierf hij in concentratiekamp Dachau. Komend weekend verklaart de Rooms-Katholieke Kerk de journalist heilig.