Vaticaan greep in bij gemeenschap rond Amsterdamse Mariaverschijningen. ‘De paus zit er bovenop’

Achtergrond
De religieuze gemeenschap die de motor vormt achter de devotie rond de Amsterdamse ‘Mariaverschijningen’ is enkele maanden geleden discreet onder Vaticaanse controle geplaatst. De stichter van de ‘Familie van Maria’, pater Paul Maria Sigl, is uit zijn functie gezet. Maar de redenen ervoor blijven duister.
Hendro Munsterman
dinsdag 17 januari 2023 om 19:29
De oorspronkelijk uit Oostenrijk afkomstige pater Paul Maria Sigl tijdens een lezing op 28 mei 2022 voor de afbeelding van de Vrouwe van Alle Volkeren die tussen in 1945 en 1959 aan de Amsterdamse Ida Peerdeman zou zijn verschenen.
De oorspronkelijk uit Oostenrijk afkomstige pater Paul Maria Sigl tijdens een lezing op 28 mei 2022 voor de afbeelding van de Vrouwe van Alle Volkeren die tussen in 1945 en 1959 aan de Amsterdamse Ida Peerdeman zou zijn verschenen. beeld Youtube / Frau aller Völker

Rome

‘Ik moet daar eigenlijk niet over praten’, zegt bisschop Jan Hendriks van het bisdom Haarlem-Amsterdam als hem gevraagd wordt wat de aanleiding voor de pauselijke ingreep is geweest. Wie dat wel kunnen verwijzen door, zijn niet bereikbaar of hun telefoonnummers blijken afgesloten.

De Familie van Maria beheert het pastoraat in de kapel van de Vrouwe van Alle Volkeren aan de Diepenbrockstraat in Amsterdam. Dit is een bedevaartsoord voor aanhangers van de vermeende Mariaverschijningen die tussen 1945 en 1959 zouden hebben plaatsgevonden. 

medeverlosseres

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Waarom de paus anders naar Rusland kijkt dan de rest van het Westen

De Braziliaanse president Lula en de Argentijnse paus Franciscus spraken woensdag over het Oekraïne-conflict. Hun visie op Poetin is relatief mild. Dat is te begrijpen vanuit hun Latijns-Amerikaanse context.

Afbeelding

Christenen en sociale media: Vaticaan roept op tot 'totale presentie' en verzet tegen 'algoritmocratie'

Wie is mijn naaste op sociale media? Deze vraag heeft het Vaticaan een theologisch en pastoraal antwoord gegeven. Maar er is ook op misbruik van het internet om verdeeldheid te zaaien, ook door bisschoppen en priesters.

Afbeelding

Open dag katholieke charismatische vernieuwing: 'Jezus heeft mij verlost van de slavernij'

De landelijke CHARIS-dag wil charismatische katholieken samenbrengen. Voor de toekomst zien zij meer oecumene met de pinkster- en evangeliegemeenten. De betrokkenheid van de Antilliaanse gemeenschap is groot.

Afbeelding

Hoe katholiek is de Radboud Universiteit Nijmegen? 'Er moet meer aandacht komen voor roeping'

Toen de Nederlandse bisschoppen de Radboud Universiteit het predicaat ‘katholiek’ ontnamen, tikte het Vaticaan hen op de vingers. 'Wat betekent het om katholiek en universiteit te zijn?'

Afbeelding

Seksueel misbruik binnen Katholieke Kerk Illinois minstens vier keer zo groot als kerk zelf dacht

Sinds 1950 hebben 450 katholieke geestelijken in de Amerikaanse staat Illinois in totaal 1997 minderjarigen seksueel misbruikt. Dat staat in een omvangrijk rapport dat openbaar is gemaakt.

Afbeelding

Belgische monniken strijden tegen zwarte handel in trappistenbier in Nederland

Het kleinste Belgische trappistenbiertje wordt sinds jaar en dag alleen aan particulieren verkocht om de prijzen laag te houden. Maar in Nederland leidde dat juist tot illegale handel en woekerprijzen. Dat is nu voorbij.