Vaticaan greep in bij gemeenschap rond Amsterdamse Mariaverschijningen. ‘De paus zit er bovenop’

Achtergrond
De religieuze gemeenschap die de motor vormt achter de devotie rond de Amsterdamse ‘Mariaverschijningen’ is enkele maanden geleden discreet onder Vaticaanse controle geplaatst. De stichter van de ‘Familie van Maria’, pater Paul Maria Sigl, is uit zijn functie gezet. Maar de redenen ervoor blijven duister.
Hendro Munsterman
dinsdag 17 januari 2023 om 19:29
De oorspronkelijk uit Oostenrijk afkomstige pater Paul Maria Sigl tijdens een lezing op 28 mei 2022 voor de afbeelding van de Vrouwe van Alle Volkeren die tussen in 1945 en 1959 aan de Amsterdamse Ida Peerdeman zou zijn verschenen.
De oorspronkelijk uit Oostenrijk afkomstige pater Paul Maria Sigl tijdens een lezing op 28 mei 2022 voor de afbeelding van de Vrouwe van Alle Volkeren die tussen in 1945 en 1959 aan de Amsterdamse Ida Peerdeman zou zijn verschenen. beeld Youtube / Frau aller Völker

Rome

‘Ik moet daar eigenlijk niet over praten’, zegt bisschop Jan Hendriks van het bisdom Haarlem-Amsterdam als hem gevraagd wordt wat de aanleiding voor de pauselijke ingreep is geweest. Wie dat wel kunnen verwijzen door, zijn niet bereikbaar of hun telefoonnummers blijken afgesloten.

De Familie van Maria beheert het pastoraat in de kapel van de Vrouwe van Alle Volkeren aan de Diepenbrockstraat in Amsterdam. Dit is een bedevaartsoord voor aanhangers van de vermeende Mariaverschijningen die tussen 1945 en 1959 zouden hebben plaatsgevonden. 

medeverlosseres

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Op vooravond van pausbezoek: onbegrip in Zuid-Sudan over homo-uitspraken Franciscus

De oproep van paus Franciscus om homoseksualiteit overal uit de illegaliteit te halen is in Zuid-Sudan niet in goede aarde gevallen. De paus zelf heeft zijn uitspraken over zondigheid van homoseks verduidelijkt.

Afbeelding

Katholieken en protestanten kunnen volgens Benedictus niet samen aan tafel. En wel hierom

In een postuum verschenen boek schrijft emeritus paus Benedictus XVI dat 'gemeenschappelijke eucharistie met protestanten theologisch onmogelijk' is. Voor hem hangen de joodse Tempelcultus, het priestercelibaat en de katholieke eucharistie wezenlijk met elkaar samen.

Afbeelding

Brandstichting in drie Parijse kerken in een week. Een verdachte opgepakt

De politie van Parijs heeft een man gearresteerd die wordt verdacht van brandstichting bij de ingang van een kerk afgelopen woensdag. In een week werd vier keer brand gesticht in katholieke kerken.

Afbeelding

Voormalig paus Benedictus XVI trad af vanwege slapeloosheid en na een bloedig incident

Vier maanden na zijn aantreden als paus, begon Benedictus XVI te lijden aan chronische slapeloosheid. Uiteindelijk leidde dat tot zijn aftreden, blijkt uit een brief aan zijn biograaf.

Afbeelding

Religieuze leiders uit Oekraïne vragen alle gebedshuizen om gebed op 24 februari

Twintig religieuze leiders uit Oekraïne waren drie dagen op bezoek in het Vaticaan. ‘De genocide-ideologie van de Russisch-Orthodoxe Kerk is een probleem voor het gehele christendom.’

Afbeelding

Paus Franciscus: Homoseksualiteit moet overal uit het wetboek van strafrecht

Paus Franciscus vindt dat homoseksualiteit overal uit het wetboek van strafrecht moet en de kerk moet helpen dit voor elkaar te krijgen. Homoseksualiteit is wereldwijd nog in 67 landen strafbaar.