De dochters van Jorge en Hadewijch gaan het klooster in. ‘Ik heb een roeping, huilde ik’

Achtergrond
Het zal je maar gebeuren: je kind wil intreden in een klooster. Jorge en Hadewijch verliezen twee dochters aan de congregatie van de Blauwe Zusters. Of zoals die zelf zeggen: aan God. Afgelopen week waren de meiden voor het laatst bij hun familie.
Sanne Gerrits
vrijdag 25 november 2022 om 20:24
Rechts de nieuwe bruid van Christus (met krans), naast haar van rechts naar links haar begeleidster, zus Raquel, moeder Hadewijch, zus Tamar (met camera) en vader Jorge.
Rechts de nieuwe bruid van Christus (met krans), naast haar van rechts naar links haar begeleidster, zus Raquel, moeder Hadewijch, zus Tamar (met camera) en vader Jorge. beeld Niek Stam
Niet te missen

Wageningen

Thuis bij de familie Klaassen-Merino staat de thee al klaar. Stripboeken, lego en knutselwerkjes, maar ook een kruis en een icoon bieden een warme aanblik. Vader Jorge en moeder Hadewijch ‘lijden in vreugde’, vertellen ze. Sara (20) en Raquel (17), twee van hun drie dochters, treden in bij de congregatie van de Blauwe Zusters. Ze gaan hun leven aan God geven. 

‘Aan de ene kant voelt het als een rouwproces, het kost heel veel energie. Af en toe zit je ook even te huilen, dan vliegt het je aan. En aan de andere kant denk je: waarom is dat nou eigenlijk? Want ik ben wel heel blij voor ze. Zij zijn heel gelukkig, dat straalt en spettert er vanaf.’ 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

In stilte bidden katholieken tussen uitgaanspubliek in Amsterdam. 'Je bent een monstrans, je straalt Jezus uit'

Tijdens de jaarlijks 'Stille Omgang' in Amsterdam herdenken honderden katholieken het eucharistisch wonder dat in de Kalverstraat plaatsvond. 'We hebben eerst Jezus ontvangen en we gaan met Hem deze wandeling doen.'?

Afbeelding

'Pedofilie is onderdeel van de lhbt+-agenda.' In de wereld van Hugo Bos is alles een geestelijke strijd

Hugo Bos is het gezicht van Civitas Christiana, de stichting die afgelopen week in het nieuws kwam met een petitie tegen schrijver Pim Lammers. Bos vindt niet dat hij polariseert. Althans, niet méér dan Jezus.

Afbeelding

Ingetreden in een klooster, en dan? 'Het werd psychologisch een bedreigende situatie'

Steeds minder mensen houden de opleiding voor kloosterbroeder of zuster vol, merkte zuster Catharina Al. Zelf zocht ze jaren naar een passende plek. Pas bij het derde klooster voelde het veilig genoeg om te blijven.

Afbeelding

De dochters van Jorge en Hadewijch gaan het klooster in. ‘Ik heb een roeping, huilde ik’

Je kind wil intreden in een klooster. Dat overkwam Jorge en Hadewijch Klaassen-Merino. Hun twee dochters gaan zich aansluiten bij congregatie van de Blauwe Zusters.

Afbeelding

Vlaamse bisschoppen geven als eerste ter wereld groen licht voor kerkelijke zegen homostellen

De bisschoppen van Vlaanderen zetten de deur open voor het zegenen van homostellen. Daarmee gaan ze lijnrecht in tegen het Vaticaan. Dinsdagochtend hebben ze een liturgie gepubliceerd die daarvoor gebruikt kan worden.

Afbeelding

Wie was de nieuwe Nederlandse heilige Titus Brandsma? ‘Nooit was Onze Lieve Heer mij zo nabij als in de cel’

‘Ik kan het uitjubelen van vreugde’, schreef Titus Brandsma in zijn cel in Scheveningen. Enkele maanden later stierf hij in concentratiekamp Dachau. Komend weekend verklaart de Rooms-Katholieke Kerk de journalist heilig.