De dochters van Jorge en Hadewijch gaan het klooster in. ‘Ik heb een roeping, huilde ik’

Achtergrond
Het zal je maar gebeuren: je kind wil intreden in een klooster. Jorge en Hadewijch verliezen twee dochters aan de congregatie van de Blauwe Zusters. Of zoals die zelf zeggen: aan God. Afgelopen week waren de meiden voor het laatst bij hun familie.
Sanne Gerrits
vrijdag 25 november 2022 om 20:24
Rechts de nieuwe bruid van Christus (met krans), naast haar van rechts naar links haar begeleidster, zus Raquel, moeder Hadewijch, zus Tamar (met camera) en vader Jorge.
Rechts de nieuwe bruid van Christus (met krans), naast haar van rechts naar links haar begeleidster, zus Raquel, moeder Hadewijch, zus Tamar (met camera) en vader Jorge. beeld Niek Stam
Niet te missen

Wageningen

Thuis bij de familie Klaassen-Merino staat de thee al klaar. Stripboeken, lego en knutselwerkjes, maar ook een kruis en een icoon bieden een warme aanblik. Vader Jorge en moeder Hadewijch ‘lijden in vreugde’, vertellen ze. Sara (20) en Raquel (17), twee van hun drie dochters, treden in bij de congregatie van de Blauwe Zusters. Ze gaan hun leven aan God geven. 

‘Aan de ene kant voelt het als een rouwproces, het kost heel veel energie. Af en toe zit je ook even te huilen, dan vliegt het je aan. En aan de andere kant denk je: waarom is dat nou eigenlijk? Want ik ben wel heel blij voor ze. Zij zijn heel gelukkig, dat straalt en spettert er vanaf.’ 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.