Vlaamse bisschoppen geven als eerste ter wereld groen licht voor kerkelijke zegen homostellen

Nieuws
De bisschoppen van Vlaanderen zetten de deur open voor het zegenen van homostellen. Daarmee gaan ze lijnrecht in tegen het Vaticaan. Dinsdagochtend hebben ze een liturgie gepubliceerd die daarvoor gebruikt kan worden. In maart vorig jaar nog oordeelde het Vaticaan dat een kerkelijke zegening van homostellen verboden is omdat ‘God de zonde niet kan zegenen’.
Hendro Munsterman
dinsdag 20 september 2022 om 10:30 aangepast 00:02
ND
ND beeld ND
Niet te missen

Brussel

Volgens kardinaal Jozef de Kesel en de andere Vlaamse bisschoppen wordt door homostellen ‘tijdens pastorale ontmoetingen vaak de vraag gesteld naar een gebedsmoment om God te vragen dat Hij dit engagement van liefde en trouw mag zegenen en bestendigen’.

Zij geven nu, voor zover bekend als eerste bisschoppen ter wereld, uitdrukkelijk groen licht voor een kerkelijke zegening. Wel moet ‘het verschil duidelijk blijven met wat de Kerk verstaat onder een sacramenteel huwelijk’, dus een levenslange verbintenis tussen en man een een vrouw.

In maart 2021 verbood het Vaticaan nog de kerkelijke zegening van h..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.