Proeven van bier en stilte op het Kloosterfestival in Nieuw Sion

Interview
Corona is voorbij en dus is er dit jaar in Nieuw Sion, nabij Deventer, weer een Kloosterfestival. Het richt zich op mensen van 19 tot 39 jaar. Zij zijn welkom om te proeven van het getijdengebed en de stilte - maar ook van de gezelligheid en het kloosterbier. Reinder IJmker, vrijwilliger van Nieuw Sion, is een van de organisatoren van het festival dat donderdag begint en duurt tot en met zondag.
dinsdag 23 augustus 2022 om 18:24 aangepast 19:13
Eucharistieviering tijdens het vierdaags Kloosterfestival van 2019 in Nieuw Sion.
Eucharistieviering tijdens het vierdaags Kloosterfestival van 2019 in Nieuw Sion. beeld Dick Vos

Deventer

Bij eerdere Kloosterfestivals waren veel kloostertradities vertegenwoordigd. Is dat dit jaar weer zo?

‘In coronatijd hadden we een Klooster Experience, die meer op het individu gericht was. Dit jaar doen we inderdaad weer een breed festival. Nog steeds staan de katholieke en protestante religieuzen centraal. Zij leiden workshops over meditatie, het kloosterleven, reflectie. In de avonden is er weer een muziekprogramma met een kampvuur, waarbij je kunt genieten van een kloosterbiertje. Sinds dit jaar hebben we onze eigen brouwerij, met Nieuw Sion bier.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Katholieke lhbt+'ers voelen zich in Praag buitengesloten. 'Hoe kunnen we voelen dat we geliefd zijn?'

Tijdens de Europese synodeontmoeting van de Rooms-Katholieke Kerk voelen katholieke lhbt+'ers zich buitengesloten. Zij protesteren en proberen in de marge van het evenement hun stem te laten horen.

Afbeelding

Paus Franciscus: 'zij die dood van Benedictus XVI willen uitbuiten hebben geen moraal'

Franciscus vindt dat sommige critici van zijn beleid het overlijden van Benedictus XVI proberen uit te buiten voor een kerkpolitieke agenda. En hij veroordeelde sterker dan voorheen de uitsluiting van homoseksuelen.

Afbeelding

Een Praagse lente in de Rooms-Katholieke Kerk? 'Samen zoeken naar nieuwe mogelijkheden'

Een week lang gaat de Rooms-Katholieke Kerk van Europa praten over kerkvernieuwing. Ook vanuit Nederland vertrekken daartoe vier katholieken naar Praag. ‘Hoe verkondigen wij het evangelie? Durven we al iets nieuws?’

Afbeelding

Schokkende details over misbruik heilig gewaande stichters Jean Vanier en de gebroeders Philippe

Erotische mystiek binnen een sekte-achtige groep. De details van twee vuistdikke rapporten over misbruik door drie vooraanstaande katholieken zijn schokkend en vertellen zelfs over een 'mystieke abortus'.

Afbeelding

Smeken om vrede en goede wil. Paus met anglicaanse en gereformeerde kerkleider naar Zuid-Soedan

Het is het jongste land ter wereld. En ook een van de allerarmste. En vol met politieke en etnische spanningen die een half miljoen mensenlevens eisten. Paus Franciscus gaat er samen met twee andere kerkleiders naar toe.

Afbeelding

Meer dan een miljoen Congolezen bijeen met paus Franciscus. 'Leg de wapens neer!'

In een van de armste landen ter wereld bekritiseert Franciscus niet alleen het 'economisch kolonialisme' van buitenlandse mogendheden, maar ook interne oorzaken als corruptie en etnische conflicten.