Journalisten van Paris Match boos over pontificale kardinaal op cover

Nieuws
Een cover met de Afrikaanse kardinaal Robert Sarah leidt in Frankrijk tot journalistieke spanningen. De rechts-conservatieve en openlijk katholieke mediamagnaat Vincent Bolloré dwong de hoofdredactie van het populaire Franse weekblad Paris Match een foto van Sarah, die bekend staat als een criticus van paus Franciscus, op de voorpagina te plaatsen.
Hendro Munsterman
maandag 22 augustus 2022 om 21:25
beeld nd

Parijs

Een voorpagina van Paris Match betekent iets in Frankrijk. Geïnteresseerden kunnen alle covers vanaf het allereerste begin zelfs nabestellen bij het weekblad, dat een oplage van bijna 500.000 exemplaren heeft.

Redactiechef Bruno Jeudy kondigde vorige week donderdag aan zijn functies bij Paris Match neer te leggen na al meermaals geklaagd te hebben over de inmenging van de directie op het redactionele beleid. En de vereniging van journalisten van het blad sprak maandag een motie van wantrouwen uit tegen de eigenaar omdat deze de journalistieke vrijheid van de redactie met voeten treedt. ‘Met ontsteltenis’ zeggen de journalisten van de gang van zaken kennis te hebben genomen. Met overweldigende meerderheid: zestig j..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Katholieke lhbt+'ers voelen zich in Praag buitengesloten. 'Hoe kunnen we voelen dat we geliefd zijn?'

Tijdens de Europese synodeontmoeting van de Rooms-Katholieke Kerk voelen katholieke lhbt+'ers zich buitengesloten. Zij protesteren en proberen in de marge van het evenement hun stem te laten horen.

Afbeelding

Paus Franciscus: 'zij die dood van Benedictus XVI willen uitbuiten hebben geen moraal'

Franciscus vindt dat sommige critici van zijn beleid het overlijden van Benedictus XVI proberen uit te buiten voor een kerkpolitieke agenda. En hij veroordeelde sterker dan voorheen de uitsluiting van homoseksuelen.

Afbeelding

Een Praagse lente in de Rooms-Katholieke Kerk? 'Samen zoeken naar nieuwe mogelijkheden'

Een week lang gaat de Rooms-Katholieke Kerk van Europa praten over kerkvernieuwing. Ook vanuit Nederland vertrekken daartoe vier katholieken naar Praag. ‘Hoe verkondigen wij het evangelie? Durven we al iets nieuws?’

Afbeelding

Schokkende details over misbruik heilig gewaande stichters Jean Vanier en de gebroeders Philippe

Erotische mystiek binnen een sekte-achtige groep. De details van twee vuistdikke rapporten over misbruik door drie vooraanstaande katholieken zijn schokkend en vertellen zelfs over een 'mystieke abortus'.

Afbeelding

Smeken om vrede en goede wil. Paus met anglicaanse en gereformeerde kerkleider naar Zuid-Soedan

Het is het jongste land ter wereld. En ook een van de allerarmste. En vol met politieke en etnische spanningen die een half miljoen mensenlevens eisten. Paus Franciscus gaat er samen met twee andere kerkleiders naar toe.

Afbeelding

Meer dan een miljoen Congolezen bijeen met paus Franciscus. 'Leg de wapens neer!'

In een van de armste landen ter wereld bekritiseert Franciscus niet alleen het 'economisch kolonialisme' van buitenlandse mogendheden, maar ook interne oorzaken als corruptie en etnische conflicten.