Duitse non niet vervolgd wegens misbruik: ‘slachtoffer’ trekt beschuldiging in

Nieuws
Maandenlang deed het parket in het Duitse Frankenthal onderzoek naar mogelijk seksueel misbruik door een vrouwelijke religieuze. Het vermeende slachtoffer heeft nu echter zijn beschuldiging ingetrokken.
Hendro Munsterman
woensdag 12 januari 2022 om 19:39
De rooms-katholieke kathedraal van de Duitse stad Speyer.
De rooms-katholieke kathedraal van de Duitse stad Speyer. beeld epa / Ronald Wittek

Speyer

De non zou de 36-jarige man dertig jaar geleden in een kindertehuis van de zusters van Niederbronn in Speyer seksueel hebben misbruikt. Dat was tenminste zijn eerdere beschuldiging. Maar de hoofdofficier van justitie liet dinsdag weten dat het vermeende slachtoffer tijdens een recent verhoor zou hebben toegegeven dat hij weliswaar door de non zou zijn geslagen en vernederd, maar niet seksueel misbruikt. 

Vorig jaar had de man tijdens een interview met een krant gesproken over ‘meervoudig seksueel misbruik’ door de zuster. Volgens de officier van justitie had de man zich ‘blijkbaar laten meeslepen door de berichtgeving’ over kerkelijk seksueel misbruik in de media.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Katholieken en protestanten kunnen volgens Benedictus niet samen aan tafel. En wel hierom

In een postuum verschenen boek schrijft emeritus paus Benedictus XVI dat 'gemeenschappelijke eucharistie met protestanten theologisch onmogelijk' is. Voor hem hangen de joodse Tempelcultus, het priestercelibaat en de katholieke eucharistie wezenlijk met elkaar samen.

Afbeelding

Brandstichting in drie Parijse kerken in een week. Een verdachte opgepakt

De politie van Parijs heeft een man gearresteerd die wordt verdacht van brandstichting bij de ingang van een kerk afgelopen woensdag. In een week werd vier keer brand gesticht in katholieke kerken.

Afbeelding

Voormalig paus Benedictus XVI trad af vanwege slapeloosheid en na een bloedig incident

Vier maanden na zijn aantreden als paus, begon Benedictus XVI te lijden aan chronische slapeloosheid. Uiteindelijk leidde dat tot zijn aftreden, blijkt uit een brief aan zijn biograaf.

Afbeelding

Religieuze leiders uit Oekraïne vragen alle gebedshuizen om gebed op 24 februari

Twintig religieuze leiders uit Oekraïne waren drie dagen op bezoek in het Vaticaan. ‘De genocide-ideologie van de Russisch-Orthodoxe Kerk is een probleem voor het gehele christendom.’

Afbeelding

Paus Franciscus: Homoseksualiteit moet overal uit het wetboek van strafrecht

Paus Franciscus vindt dat homoseksualiteit overal uit het wetboek van strafrecht moet en de kerk moet helpen dit voor elkaar te krijgen. Homoseksualiteit is wereldwijd nog in 67 landen strafbaar.

Afbeelding

Zijn de Duitse hervormingsplannen katholiek? 'Nietes' zegt het Vaticaan. 'Welles', zeggen de Duitse bisschoppen

Duitse bisschoppen willen met gewone gelovigen overleggen als ze voor grote beslissingen staan. Het Vaticaan ziet dit als een bedreiging voor het bisschopsambt. Wie trekt er aan het langste eind?