Religieuze leiders doen dringende oproep in Rome: maak van deze tuin geen woestijn

Nieuws
Meer dan dertig leiders van verschillende religies roepen de internationale gemeenschap op klimaatactie te ondernemen. Zij ondertekenden daartoe in het Vaticaan samen met enkele wetenschappers een krachtige oproep. Zij doen het morele appel in aanloop naar de klimaattop COP26 die begin november in Glasgow wordt gehouden.
Hendro Munsterman
maandag 4 oktober 2021 om 16:03 aangepast 21:54
Paus Franciscus ondertekent de oproep van internationale religieuze leiders en wetenschappers voor klimaatactie.
Paus Franciscus ondertekent de oproep van internationale religieuze leiders en wetenschappers voor klimaatactie. beeld epa / Alessandro Di Meo
Klimaat

Vaticaanstad

‘Toekomstige generaties zullen het ons nooit vergeven als we de kans missen om ons gemeenschappelijke huis te beschermen’, staat er in de verklaring die door paus Franciscus is aangeboden aan Alok Sharma, de voorzitter van de COP26, en de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Luigi Di Maio. ‘We hebben een tuin geërfd: we mogen onze kinderen geen woestijn nalaten.’

De uitzonderlijke interreligieuze ontmoeting in het Vaticaan was georganiseerd in samenwerking met de ambassades van Groot-Brittannië en Italië bij de Heilige Stoel. Er gingen gedurende meerdere maanden online-ontmoetingen tussen religieuze leiders en wetenschappers aan vooraf.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.