Kardinaal Woelki sleept boulevardkrant Bild voor de rechter

Nieuws
De aartsbisschop van Keulen, kardinaal Rainer Maria Woelki, heeft de Duitse boulevardkrant Bild voor de rechter gedaagd. De krant zou ‘uit de duim gezogen leugens’ hebben gepubliceerd.
Hendro Munsterman
donderdag 1 juli 2021 om 21:21
Afbeelding
beeld afp / Tobias Schwarz

Keulen

De kardinaal ligt onder kritiek wegens zijn behandeling van misbruikzaken door priesters in zijn bisdom. Zijn klacht betreft volgens de katholieke radiozender Domradio vijf artikelen die de krant de afgelopen weken publiceerde. Volgens het door de kardinaal in de arm genomen advocatenkantoor wil de krant ‘iemand met verzonnen leugens uit zijn ambt schrijven’. 

Zo had een journalist van Bild geschreven over een misbruikbericht van een anonieme persoon dat in het aartsbisdom in een la zou zijn verdwenen. Het aartsbisdom had de journalist echter voorafgaand aan de publicatie laten weten dat het rapport juist aanleiding was geweest om de desbetreffende priester aan een psychologisch rapport te onderwerpen.

Daarnaast berichtte Bild over een ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nood leert nauwelijks bidden. Misschien moet de kerk met het thema 'nabijheid' aan de slag

Tijdens de coronapandemie stelde een kwart van de Nederlanders zich meer vragen dan gewoonlijk naar de zin van het leven. Maar gebeden werd er niet beduidend meer. Leert nood eigenlijk wel bidden?

Afbeelding

Alpha wordt overspoeld door aanvragen van katholieke parochies: 'Dit is waar we altijd om hebben gebeden'

Waar normaal zo'n 25 Alphacursussen per jaar door katholieken worden aangevraagd, waren dit er afgelopen jaar meer dan honderd. Veel parochies maken werk van het programma 'Missionaire Parochie'.

Afbeelding

Hoe kunnen krimpende parochies in beweging komen? 'We zijn hier om het vuurtje aan te wakkeren'

Opvallend veel parochies in rooms-katholiek Nederland zijn zichzelf opnieuw aan het uitvinden. Aanstichter hiervan is de Canadese priester James Mallon. ‘Dát er wat gebeurt in de parochies, is al winst.’

Afbeelding

Wereldraad plant gesprekken tussen Oekraïense en Russische kerken. 'In 2025 oecumenische pelgrimstocht naar Nicea'

Komen Oekraïense en Russische kerken binnenkort samen rond een tafel? Dat wil de Wereldraad van Kerken, vertelde Jerry Pillay na zijn eerste ontmoeting als secretaris-generaal van de Wereldraad met paus Franciscus.

Afbeelding

Nicaraguaans regime sluit net rond kritische Katholieke Kerk. Rond Pasen ook geen processies

Het regime van president Ortega sloot katholieke universiteiten, zette religieuzen het land uit en veroordeelde een bisschop tot 26 jaar gevangenisstraf. Nu zijn ook de betrekkingen met het Vaticaan verbroken.

Afbeelding

Aanslagen op orthodoxe kerk en katholieke school in Jeruzalem en Nazareth

In Jeruzalem vond zondag een aanslag plaats op de Grieks-orthodoxe Kerk van het Graf van de Maagd Maria, aan de voet van de Olijfberg. In Nazareth werden donderdag een katholieke school en een vrouwenklooster beschoten.