Nederlandse bisschoppen begin 2022 op functioneringsgesprek in Rome

Nieuws
De Nederlandse bisschoppenconferentie zal van 31 januari tot en met 5 februari 2022 haar Ad Limina-bezoek brengen aan de paus en de Romeinse curie.
Hendro Munsterman
vrijdag 4 juni 2021 om 13:36
De Nederandse bisschoppen vieren in december 2013 de eucharistie in de crypte van de Sint Pieter bij het graf van de apostel Petrus tijdens het vijfdaagse Ad Limina-bezoek aan Rome.
De Nederandse bisschoppen vieren in december 2013 de eucharistie in de crypte van de Sint Pieter bij het graf van de apostel Petrus tijdens het vijfdaagse Ad Limina-bezoek aan Rome. beeld anp / Ramon Mangold

Utrecht

Dit bezoek, dat oorspronkelijk voor afgelopen maart gepland stond, is vanwege de coronapandemie uitgesteld. Ook de nu door het Vaticaan gegeven datum kan door onvoorziene omstandigheden nog gewijzigd worden, laat de Nederlandse bisschoppenconferentie weten.

Tijdens een Ad Limina-bezoek spreken de bisschoppen in het centrum van de wereldkerk over hun pastorale situatie en beleid. Ook staat dan een ontmoeting met de paus op het programma.

De regels schrijven voor dat alle bisschoppen ter wereld een keer per vijf jaar een dergelijk bezoek brengen aan ‘de graven van de apostelen’ Petrus en Paulus, maar de termijn van vijf jaar werd de afgelopen jaren niet gehaald en de planning is door de coronapandemie alleen nog maar verder vertraagd. 

He..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Open dag katholieke charismatische vernieuwing: 'Jezus heeft mij verlost van de slavernij'

De landelijke CHARIS-dag wil charismatische katholieken samenbrengen. Voor de toekomst zien zij meer oecumene met de pinkster- en evangeliegemeenten. De betrokkenheid van de Antilliaanse gemeenschap is groot.

Afbeelding

Hoe katholiek is de Radboud Universiteit Nijmegen? 'Er moet meer aandacht komen voor roeping'

Toen de Nederlandse bisschoppen de Radboud Universiteit het predicaat ‘katholiek’ ontnamen, tikte het Vaticaan hen op de vingers. 'Wat betekent het om katholiek en universiteit te zijn?'

Afbeelding

Seksueel misbruik binnen Katholieke Kerk Illinois minstens vier keer zo groot als kerk zelf dacht

Sinds 1950 hebben 450 katholieke geestelijken in de Amerikaanse staat Illinois in totaal 1997 minderjarigen seksueel misbruikt. Dat staat in een omvangrijk rapport dat openbaar is gemaakt.

Afbeelding

Belgische monniken strijden tegen zwarte handel in trappistenbier in Nederland

Het kleinste Belgische trappistenbiertje wordt sinds jaar en dag alleen aan particulieren verkocht om de prijzen laag te houden. Maar in Nederland leidde dat juist tot illegale handel en woekerprijzen. Dat is nu voorbij.

Afbeelding

Paus stuurt kardinaal Zuppi naar Moskou en Kyiv om 'spanningen te helpen verminderen'

'Vredesmissie' mag het officieel niet heten, want dat woord ligt zowel in Oekraïne als in Rusland gevoelig. Toch stuurt Franciscus een kardinaal die eerder een vredesbestand bemiddelde op 'missie' naar Moskou en Kyiv.

Afbeelding

Een katholiek Keti Koti? Alle Noord-Hollandse parochies zingen 'Amazing Grace'

Bisdom Haarlem-Amsterdam neemt het initiatief om Keti Koti te vieren. Dit doet zij door het lied 'Amazing Grace' te zingen in al haar parochies. Andere bisdommen zijn nog niet zo ver in hun plannen.