Palestijnse christen krijgt nier van Joodse Israëliër die omkwam bij gewelddadigheden

Nieuws
De 58-jarige Randa Aweis is een Arabische rooms-katholieke vrouw die al sinds negen jaar wachtte op een niertransplantatie. Haar leven werd gered door de nier van de 56-jarige jood Yigal Yehoshua die omkwam door stenengooiende Arabieren.
Hendro Munsterman
woensdag 26 mei 2021 om 17:12
Israëlische Arabieren op 11 mei 2021 tijdens de begrafenis van een bij de een betoging omgekomen man in de stad Lod.
Israëlische Arabieren op 11 mei 2021 tijdens de begrafenis van een bij de een betoging omgekomen man in de stad Lod. beeld afp

Jeruzalem

Randa Aweis is een in Jeruzalem wonende moeder van zes kinderen. Yigal Yehoshua woonde in de Israëlische stad Lod waar hij zich jarenlang inzette voor het vreedzaam samenleven van joden en arabieren. Hij kwam volgens het persagentschap CNS om het leven tijdens de onlusten waaraan zowel Arabieren als Joden deelnamen. 

‘Yagil gaat direct naar de hemel, naar een betere plek’, zei Randa Aweis. ‘Hij zal altijd bij me zijn.’ Ze wil zijn familie ontmoeten zo gauw ze van de operatie is hersteld en hoopt dat haar verhaal ‘een brug van vrede kan zijn’. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Koloniale doctrine 'was nooit onderdeel van de katholieke leer', zegt het Vaticaan

Sinds meerdere jaren vragen inheemse volkeren het Vaticaan om de zogenaamde ‘doctrine van de ontdekking’, die in pauselijke decreten uit de 15e eeuw te vinden is, in te trekken. Het Vaticaan deed dat niet. En toch wel.

Afbeelding

Een loopje met de waarheid. Vaticaanse communicatie rond ziekenhuisopname paus leidt tot speculaties

Paus Franciscus is woensdag met een luchtweginfectie opgenomen in het ziekenhuis. In het Vaticaan is nu de vraag of de paus kan voorgaan in alle liturgieën rond Pasen. Maar vervangers zijn al geregeld. Op een na.

Afbeelding

Rechter: dwangarbeid bij katholieke congregatie van de Goede Herder 'verjaard'

Negentien vrouwen sleepten de Goede Herder voor de rechter wegens uitbuiting en dwangarbeid tussen 1951 en 1979. De rechtbank in Haarlem deed geen inhoudelijke uitspraak, want meent dat de collectieve zaak is verjaard.

Afbeelding

Paus breidt regels uit om misbruik te voorkomen

Paus Franciscus heeft de regels aangescherpt die seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk moeten voorkomen.

Afbeelding

'Niemand te dichtbij toelaten en toch benaderbaar zijn': jonge priester uit Delft legt ambt neer

De jonge priester Eli Stok heeft besloten zijn taken wegens 'verwachtingen rond leiderschap en celibaat' neer te leggen. Het is de derde vertrekkende priester van het bisdom Rotterdam in tweeënhalf jaar tijd.

Afbeelding

Nood leert nauwelijks bidden. Misschien moet de kerk met het thema 'nabijheid' aan de slag

Tijdens de coronapandemie stelde een kwart van de Nederlanders zich meer vragen dan gewoonlijk naar de zin van het leven. Maar gebeden werd er niet beduidend meer. Leert nood eigenlijk wel bidden?